Regija
ZABAVLJALI IH UČENICI

U Pleternici druženje starijih osoba
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
PLETERNICA - Za starije osobe s područja Pleternice korisnike programa Pomoć u kući priređeno je druženje u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Organiziran je predblagdanski program, koji je podržala i gradonačelnica sa suradnicima. Program ispunjen glazbom i igrokazima te prezentacijama projekata koji su bili u provedbi, uz preventivno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera, plijenio je pozornost u prepunoj dvorani.

- Starije osobe zaslužuju našu pažnju i skrb. Sastali smo se ovdje uoči Dana grada s ciljem da okupimo korisnike programa "Zaželi" i korisnike Dnevnog boravka za zlatno doba i sve starije stanovnike uključene u aktivnosti kroz projekte koji su ovdje prezentirani i usmjereni prema socijalnom uključivanju starijih osoba. Želja nam je da ovo druženje postane tradicija. Sljedećeg tjedna okupit ćemo umirovljenike koji su stekli pravo na božićnicu. Grad smo svi mi, grad su ljudi koji žive u njemu i željeli smo da se svi u ovo blagdansko vrijeme osjećaju uključenima i da ih prigodno darivamo - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Dodala je kako prigodan program, za koji su se pobrinuli učenici područne škole Gradac, mladi glazbenici iz Glazbene škole Požega i područnog odjela Pleternica, zbor "Zlatno doba", koji djeluje u sklopu Dnevnog boravka i Branka Valenta kao anegdota puna Baka Mara, pokazuje kako je Pleternica grad mladih, duha i kreativnosti.
AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON VIŠE OD DESETLJEĆA PRIČE

Obilaznica će biti građena sjeverozapadno od grada

2

POSTOLAR MARKO ZIDAR

Od cipela nema zarade, ali radit će dok god može

3

HRVOJE JURIĆ ZA GUINNESSA I HUMANOST

Nakon puta oko svijeta, opremu daje za potrebite