Osijek
STANARI JÄGEROVE O PARKIRANJU U VRTIĆU

Tko ima skupi auto, ima i za parkiranje
Objavljeno 6. prosinca, 2018.

Vezani članci

STANARI JÄGEROVE

Protiv parkiranja u dvorištu vrtića

Nakon što su objavljene fotografije automobila djelatnika Dječjeg vrtića “Vedri dani”, koje parkiraju na zelenoj površini unutar ograde vrtića, obrazloženje Uprave Dječjeg vrtića Osijek - da takvo što odobrava - potaknulo je novu lavinu nezdovoljstva, što među stanarima užeg centra grada što među onima koji u središte Osijeka svakodnevno dolaze na posao automobilima.

Podsjetimo, stanari Jägerove ulice, susjedi Dječjeg vrtića “Vedri dani”, već duže mrko gledaju na ružnu praksu djelatnika vrtića, koja je postala svakodnevnica, da parkiraju na zelenoj površini u sklopu objekta. Naime, dio dvorišta preko noći im je postao stalno parkiralište. Ističu kako im se čini nepošteno da oni koji u Jägerovoj ulici žive za parkiranje moraju platiti stanarsku parkirnu kartu, s obzirom na to da se ni jedan ulaz ne može koristiti dvorištem kao parkiralištem, a, eto, djelatnici vrtića komotno parkiraju besplatno, i to na neprimjeren način. Nakon što je nedavno i Glas Slavonije posvetio prostor tome problemu, iz Uprave Dječjeg vrtića Osijek rekli su kako su parkiranje u dvorištu vrtića dopustili jer se na taj način izišlo u susret djelatnicima vrtića zbog daljine stanovanja. Što je dodatno razljutilo stanare Jaegerove.

- Ravnateljičino obrazloženje zašto su dopustili parkiranje na toj zelenoj površini je nečuveno - pa to je gradski vrtić, gradsko zemljište, kako to ravnateljica raspolaže tuđim? Izlika da odgojiteljice imaju male plaće pa im je puno plaćati parkiranje je smiješna, pa ondje se parkira velik i nimalo jeftin automobil, čiji vlasnik, ako je imao novca da ga kupi, sigurno ima i 200-250 kuna mjesečno za parkirnu kartu - ogorčeno tvrde stanari Jägerove uz apel Gradu Osijeku i komunalnom redarstvu da se uključi u taj problem.

No iz Grada, čini se, nemaju nikakvu namjeru to učiniti.

- Komunalni redari mogu poduzimati mjere na javnim površinama. U konkretnom slučaju nije riječ o javnoj površini. Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek provodi poslovnu politiku unutar javne ustanove koju vodi te vas upućujemo da joj se obratite za sva dodatna objašnjenja - komentiraju slučaj iz Grada Osijeka.

Ravnateljica, pak, koju smo ponovno kontaktirali ostaje prvi svome - parkiranje se dopušta kako bi se olakšao dolazak na posao odgojiteljicama jer parkirani automobili nemaju poveznicu s prostorom za djecu na otvorenom, odnosno velikom zelenom površinom s igralima u stražnjem dvorištu vrtića. I.Solar
- Plaće su male i zašto ne pomoći nekome da bez stresa dolazi na posao - kaže ravnateljica DV Osijek
250

kuna prosječni je trošak mjesečne parkirne karte u užem centru Osijek, bez obzira na koncesionara površine za tu uslugu
Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike