Osijek
UKINUT PJEŠAČKI NA DIVALTOVOJ

Od sada preko ceste na
obližnjim semaforima
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Za samo četiri dana nakon što je Grad, a na preporuku Policijske uprave Osječko-baranjske, odlučio da će ukloniti pješački prijelaz na Divaltovoj ispred kućnog broja 36, to je i učinjeno! Naime, na tom mjestu pješačkog prijelaza više nema i pješacima valja koristiti obližnje pješačke prijelaze na križanjima Divaltove s Vatrogasnom, odnosno s Wilsonovom ulicom.

Podsjetimo, 26. studenoga na spomenutom pješačkom prijelazu teško je stradala 20-godišnjakinja koja je ondje prelazila cestu. Dok se 69-godišnji vozač zaustavio u desnom prometnom traku da je propusti, isto nije učinio 19-godišnjak koji je vozio lijevim prometnim trakom te je teško ozlijedio djevojku, čije je stanje, doznajemo u KBC-u Osijek, trenutačno stabilno i očekuje otpust na kućnu njegu.

Upravo zbog toga što su pješački prijelazi bez semafora ili senzornoga znaka itekako opasni, policija je još prije zatražila uklanjanje ne samo tog nego i ostalih takvih pješačkih prijelaza na cestama s više od dva prometna traka. U gradu je tako prije bilo 20-ak neobilježenih pješačkih prijelaza i ukinuti su, a posljednji u nizu je i ovaj na Divaltovoj, koji je dodatno opasan zbog blizine biciklističke staze, tramvajske pruge i, dakako, vozača koji ondje razvijaju veće brzine.

Iako svjesni mogućeg otpora stanovnika Sjenjaka, u Gradu su istaknuli važnost sigurnosti građana i već nakon nekoliko dana izbrisali pješački prijelaz na Divaltovoj te ju na tom dijelu učinili sigurnijom za sve sudionike u prometu. Valja ipak apelirati na građane da ne prelaze ondje Divaltovu prema navici, nego da koriste okolne pješačke prijelaze koji su obilježeni i nalaze se na nekoliko stotina metara udaljenosti s obje strane. Naime, brojni građani imaju običaj prelaziti cestu ondje gdje su to godinama prije činili, ne vodeći računa da pješačkog prijelaza više nema i da je prelazak na tom mjestu ne samo opasan nego i zabranjen. M. Mihelić
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana