Osijek
KVARTOVSKA POMOĆ

Retfalčani sanirali susjedima ogradu
Objavljeno 6. prosinca, 2018.
Raskrižje Kozjačke i Ljudevita Posavskog u Retfali više je puta bilo na stranicama Glasove Crne kronike - mjesto je to na kojemu su učestale prometne nezgode. U jednoj od takvih, u kolovozu, oštećena je dvorišta zidana ograda uz obiteljsku kuću u kojoj žive Ana i Miroslav Čunko. Sve do ovih prvi zimskih dana ograda je stajala oštećena, a onda se Bruno Lovoković samoinicijativno ponudio da je sanira. Ne čudi, riječ je o još jednom stanovniku Retfale, kojemu je, s obzirom na to da svakog dana prolazi tom dionicom, smetalo što ograda nije popravljena. Budući da je vlasnik tvrke koja se bavi ulaganjem u građevinarstvu, samoinicijativno se ponudio domaćinima sanirati ogradu. I nije trebalo dugo da s ideje prijeđe na djelo.

Ograda je obnovljena u dijelu kameno-betonskog temelja te je postavljen novi metalni okvir sa žičanom ispunom. Obitelj Čunko htjela je javno zahvaliti, pa su pozvali medije koji su izvještavali o nezgodama ispred njihove kuće.

- Bojali smo se da će nam dvorište ostati otvoreno sve do proljeća, što nije ugodno, znalo se događati da nam tuđi psi ulaze. Kada nam se javio gospodin Lovoković, nisam vjerovala da će to doista i napraviti, ali pokazao se kao čovjek od riječi i na tomu mu hvala - kaže Ana Čunko. Ne krije kako su ona i suprug vremešni ljudi i da bi im trebalo puno više vremena i napora da su sami organizirali popravak. Počastili su Lovokovića, a pridružio mu se i Dražen Slunjski, čiji je HNS-ov ogranak Retfala inicirao da se na spomenutom raskrižju postave prometni znakovi STOP i zakrivljena ogledala kako bi se povećala preglednost.
D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike