Mozaik
NA KOMPILACIJI BENA SIMSA

Osječka DJ Insolate u
društvu techno velikana
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
Britanski pionir techno glazbe, Ben Sims, predstavio je "Tribologiju", kompilaciju koja izlazi na njegovu labelu Machine, koji je 2012. osnovao s Kirk Degiorgiom. Umjetnici su okupili probrana i etablirana imena na label, poput DJ Deepa, Vrila, Oscar Mulera, Functiona, Marcel Fenglera, Phasea, Robert Hooda, Steffi itd. U tom društvu techno velikana našlo se i jedno ime iz Hrvatske, ime dobro poznato techno poklonicima - Insolate. Poznata i nagrađivana Osječanka Insolate se nalazi na kompilaciji zajedno sa Planetary Assault Systems, Mark Broomom i Damon Wildom, sa svojom pjesmom "Strike", a izdanje se već našlo na policama svih fizičkih i virtualnih vinyl shopova te uskoro izlazi i u digitalnom obliku.

DJ Insolate ne treba previše predstavljati, još kao nositeljica aliasa Miss Sunshine zabilježila je golem uspjeh na techno sceni i lansirala Hrvatsku na listu zemalja s kvalitetnom techno produkcijom. Promjena imena te konstantan rad na svojoj produkciji donijelo joj je brojne nastupe, poput berlinskog Berghaina, ali i turneju po Sjevernoj i Južnoj Americi, koju je dovršila ove jeseni.

Kako zagrebačka publika ne bi ostala zakinuta za svirku te najpopularnije hrvatske techno DJ-ice iz Osijeka, moći će ju čuti ovaj petak 7. prosinca, u SoundFactoryju, gdje će zajedno s Volsterom prodrmati temelje kultnog zagrebačkog Paromlina. Kako zvuči DJ-ica koja je najbolja ambasadorica hrvatske techno scene u svijetu, poslušajte ovog vikenda i pripremite se za pravi berlinski techno ugođaj.T.K.
Najčitanije iz rubrike