Osijek
HUMANITARNA AKCIJA SLAVONSKOG RADIJA I CENTRA TEHNIKE

Trampom do kuhinje i “Hladnjaka topla srca” te građana koji će ga napuniti!
Objavljeno 5. prosinca, 2018.

Zanimljiva radio-emisija Trampa Slavonskog radija ovoga će Božića usrećiti nekog od 50-ak korisnika Centra za majku i dijete. Kuhinja koja je bila završni dio trampe, ali i hladnjak iz Centra Tehnike koji se pridružio ovoj humanitarnoj akciji Slavonskog radija uskoro će dobiti svoga vlasnika, no valja najprije priključiti se "Hladnjaku toplog srca"! O čemu je riječ, pojasnila je Marijana Žebić, voditeljica radio postaje i content managerica Slavonskog radija.

- Trampa je krenula prije nekoliko tjedana u jutarnjem proramu. Voditelji Denis i Peki najprije su ponudili knjigu "Nježne usluge terenskog komercijalista" i igru Twister. Slušatelji su, da bi dobili ponuđeno morali ponuditi nešto svoje i ponudili su stimulator rasta kose, a potom kad su ga ponudili dobili su sokovnik, mesoreznicu i štapni mikser, a za to računalo. Nakon razne trampe za računalo uzeli su viseću kuhinju gđe Ružice iz Višnjevca, a koja će biti donirana Centru za majku i dijete. Trampu su slušali i u Centru Tehnike te ponudili hladnjak i došlo se na ideju da ga se napuni prehrambenim i higijenskim potrepštinama za djecu, pojasnila je Žebić.

Kako bi ponuđeni proizvodi bili namijenjeni prvenstveno djeci, pomoćnik ravnatelja Caritasa Osijek Mišo Lukačević apelira na prikupljanje adaptiranog mlijeka za dojenčad, čokolina, keksolina i ostale dječje hrane, a potom i kašice za bebe. Od higijenskih potrepština tu su dječje pelene veličine 3, 4 i 5, vlažne maramice, dječji šamponi i sl.

- Centar za majku i dijete godinama skrbi za obitelji sa malom djecom, ali i o trudnicama. Svakoga mjeseca nastojimo im podići kvalitetu života pa u tu svrhu prikupljamo namirnice i ostale potrepštine koje im potom budu donrirane. I ovom prilikom željeli bismo pomoći, stoga apeliramo na prikupljanje onih potrepština u hladnjak koje su kod nas neophodne našim korisnicima - poručio je Lukačević, dodajući da ga iskreno veseli ova neobična i humanitarna akcija.

Ovoj hvalevrijednoj emisiji Slavonskog radija tako se priključio i Centar Tehnike čiji je direktor Tomislav Jelić naglasio da će sa zadovoljstvom ponuditi hladnjak. Iz svega se rodila ideja o akciji "Hladnjaka toplog srca", a koji će u prostorijama Centra Tehnike biti izložen sve do 14. prosinca. U tom razdoblju građani mogu ondje svratiti i donirati hranu, kao i dječje higijenske potrepštine koje će pronaći put do svojih malih korisnika. Uz to, Centar Tehnike vrijednim će poklonima nagraditi nekoga od građana koji se odazovu ovoj akciji. M. Mihelić
“Hladnjak topla srca” bit će izložen u Centru Tehnike do 14. prosinca. Građani se pozivaju da ga napune
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike