Kultura
“JA SAM VERONIKA” PREMIJERNO U KAZALIŠTU KNAP 17. 12.

Projekt nadahnut Coelhovim djelom
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
Kazališna družina Studio 9 predstavlja predstavu Ja sam Veronika, koja će premijerno u Kazalištu KNAP-u biti izvedena u ponedjeljak, 17. prosinca, u 20.30 sati. Ta autorska predstava, utemeljena na opipljivom spletu glumačke suigre, žive glazbe, svjetla i projekcije, vodi vas preko ruba realnosti, u ludnicu jednog uma, najavljuju organizatori.

Ponekad je potreban nagli skok u nepoznato kako bismo pronašli ono nepoznato u sebi samima. Tako drastičan čin oduzimanja vlastitog života Veroniku dovodi na put samospoznaje, iz besmislene rutine i ogorčene svakodnevice k upoznavanju vlastitog nesvjesnog, individualnog i univerzalnog…

Zašto živimo kad od začetka stajemo na put koji neizbježno vodi k smrti? Koji je smisao života i vrijedi li uopće živjeti? Što će sve otkriti Veronika, koja je odlučila umrijeti…?

Kroz atmosferičnu, napetu, emocijama nabijenu dramu s elementima komedije i apsurda, u skrivene kutke Veronikina zatomljenog uma vodi vas autorski tim: suautori i glumci Karmen Sunčana Lovrić i Mladen Vujčić, kreator glazbe Ognjen Jovanović te dizajner rasvjete i projekcija Luka Matić.

Dramaturgiju supotpisuje Marija Antić, kostimografiju potpisuje Koraljka Karabotić-Milovac, a fotografije Silvija Dogan. Ilustraciju za plakat izradio je Mate Lovrić, a dizajn plakata Maja Maar. N.Vek.
Možda ste propustili...

U PETAK U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Adventski susret s akademkinjom Oraić Tolić

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HNK U OSIJEKU

Sladoljev: Spremili smo iznenađenje za bis

U KNJIŽEVNOM PROGRAMU KLUBA BOOKSA GOSTOVAT ĆE VELIBOR ČOLIĆ

Razgovarat će o egzilu i migrantskom životu, o sjećanjima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLAZBENA ŠKOLA FRANJE KUHAČA

Treću godinu Božić s Kuhačevcima u Arheološkom muzeju

2

PREDSTAVA U UMJETNIČKOM PAVILJONU

Sve tri izvedbe "Slikareve ruke" popunjene

3

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HRT-A IZ CIKLUSA SFUMATO

Jednostavnost, pastoralnost i posezanje za tradicijom