Kultura
“JA SAM VERONIKA” PREMIJERNO U KAZALIŠTU KNAP 17. 12.

Projekt nadahnut Coelhovim djelom
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
Kazališna družina Studio 9 predstavlja predstavu Ja sam Veronika, koja će premijerno u Kazalištu KNAP-u biti izvedena u ponedjeljak, 17. prosinca, u 20.30 sati. Ta autorska predstava, utemeljena na opipljivom spletu glumačke suigre, žive glazbe, svjetla i projekcije, vodi vas preko ruba realnosti, u ludnicu jednog uma, najavljuju organizatori.

Ponekad je potreban nagli skok u nepoznato kako bismo pronašli ono nepoznato u sebi samima. Tako drastičan čin oduzimanja vlastitog života Veroniku dovodi na put samospoznaje, iz besmislene rutine i ogorčene svakodnevice k upoznavanju vlastitog nesvjesnog, individualnog i univerzalnog…

Zašto živimo kad od začetka stajemo na put koji neizbježno vodi k smrti? Koji je smisao života i vrijedi li uopće živjeti? Što će sve otkriti Veronika, koja je odlučila umrijeti…?

Kroz atmosferičnu, napetu, emocijama nabijenu dramu s elementima komedije i apsurda, u skrivene kutke Veronikina zatomljenog uma vodi vas autorski tim: suautori i glumci Karmen Sunčana Lovrić i Mladen Vujčić, kreator glazbe Ognjen Jovanović te dizajner rasvjete i projekcija Luka Matić.

Dramaturgiju supotpisuje Marija Antić, kostimografiju potpisuje Koraljka Karabotić-Milovac, a fotografije Silvija Dogan. Ilustraciju za plakat izradio je Mate Lovrić, a dizajn plakata Maja Maar. N.Vek.
Možda ste propustili...

ZATVOREN 16. FESTIVAL KAZALIŠNIH AKADEMIJA DIONIZ

Priznanja Akademiji iz Novog Sada i Dori Hasanec

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u