Regija
POŽEŠTINA SE SJEĆA NAJVEĆE TRAGEDIJE U DOMOVINSKOM RATU

Vijenci i svijeće kod baze Papuk
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
POŽEGA - Pod snijegom zabijeljenim vrhovima Papuka obilježena je 27. godišnjica pogibije 11 hrvatskig branitelja nedaleko od vojne baze Papuk, uz spomen obilježje s 11 stupova od inoxa, visokih 11 metara, širokih 11 centimetara, postavljenih u položaju poginulih branitelja. Vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije zajedno s obiteljima poginulih branitelja i predstavnicima svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstva Predsjednice RH, Ministarstva obrane, Glavnog stožera OS RH, delegacija Požeško-slavonske županije predvođena županom Alojzom Tomaševićem i saborskim zastupnikom Franjom Lucićem, delegacija grada Požege predvođena gradonačelnikom Darkom Puljašićem te brojni drugi. Učenica Područne škole Tomo Perić iz Buka, Danijela Hel pročitala je svoj sastav o braniteljima. Molitvu za poginule održali su velički župnik vlč. Mario Sanić i vojni kapelan Željko Volarić.


Na 5. memorijalnoj utrci "Papučki cener" trčala su 52 trkača iz svih dijelova kontinentalne Hrvatske. Najbrži je na ledenoj stazi bio Vedran Gračan iz Daruvara. Posla je bilo i za HGSS - stanicu Požega jer je jedan trkač pao i ozlijedio se.
Planinarsko društvo Mališčak organizira već osamnaest godina planinarski pohod u spomen na stradanje 11 hrvatskih branitelja kod Anđine barake na cesti koja silazi s baze Papuk. I ove godine stotinjak planinara uputilo se na pohod dug deset kilometara, od crkve sv. Augustina. AGM Kruna
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike