Regija
MEĐUNARODNI DAN INVALIDA U NAŠICAMA

Gradonačelnik odigrao
simultanku s 13 igrača
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
NAŠICE - U povodu Međunarodnog dana invalida, Zajednica udruga osoba s invaliditetom Našice organizirala je simultanu partiju šaha u hotelu Park Panolija u Našicama. Bilo je tu mladih šahista, odraslih ljubitelja igre na 64 polja i pokoje javne osobe poput predsjednika Planinarskog društva Krndija Našice Hrvoja Tržića. Na zadovoljstvo 13 igrača, simultanku je odigrao gradonačelnik Našica Josip Miletić, hrvatski šahovski FIDE majstor. Sa svakim se rukovao, odigrao prvi potez i tako u krug. Nakon gotovo dva sata igre, u kojoj su ispadali jedan po jedan, među onima koji su najdulje ostali bila je 16-godišnja Valentina Crnković, mlada nada Šahovskog kluba Radnik Velimirovac.

- Bilo je uzbudljivo. Na početku sam imala i tremu. Trebala sam partiju dobiti, ali zbog moje male nepažnje "zeznula" sam jedan potez i sve uništila – bila je iskrena Valentina, koja 11 godina igra šah. Među najmlađim igračima bio je njezin brat, 13-godišnji David Crnković.

- Ovo natjecanje za mene je bio velik izazov, a pogotovo igrati simultanku s gradonačelnikom. Bilo je zabavno, a pokupio sam čak i neke gradonačelnikove poteze - rekao je David.

Nesvakidašnja atrakcija oduševila je i samog gradonačelnika, strastvenog ljubitelja šaha i jednog od najuspješnijih šahista Našica i Slavonije, kojemu ova igra nije prvenstvena intelektualna preokupacija ili hobi. Josip Miletić 27 godina igra šah, a trenutno se natječe u 2. Hrvatskoj šahovskoj ligi. Višestruki je dobitnik nagrade Najsportaš grada Našica. Nakon odigrane simultanke, Miletić je rekao da je prvi put igrao simultanku te da su izazivači pružili dobar otpor.

– Partije su bile dobro odigrane. Ovo je ipak bilo natjecanje revijalnog karaktera, tako da je rezultat najmanje važan, već druženje za Međunarodni dan invalida – poručio je gradonačelnik Miletić te zahvalio organizatoru na ovakvom šahovskom natjecanju. S. Fridl
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike