Crna kronika
TRAGEDIJA NA ULAZU U ŠIROKO POLJE

Poginuo vozač iz Vuke, ozlijeđeno pet osoba
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
S novom tragedijom broj smrtno stradalih ove godine na cestama Osječko-baranjske županije popeo se na zabrinjavajućih - 27
ŠIROKO POLJE

Broj poginulih ove godine na prometnicama Osječko-baranjske županije popeo se na 27. Posljednja nesreća sa smrtnom posljedicom zbila se u petak na ulazu u Široko Polje, kod Đakova. Vuka je zbog te nesreće zavijena u crno i tugu - njezin mještanin Stanko I., rođen 1963., smrtno je stradao u teškoj prometnoj nesreći koja se u petak oko 20.30 dogodila između Širokog Polja i Kuševca, točnije, kod bivše autokuće Lozić. Policija ne iznosi identitet poginulog ni drugih sudionika u tom tragičnom događaju, nego samo njihova godišta.

Crna bilanca nesreće uključuje i petero ozlijeđenih, srećom, lakše, a među njima je i troje djece. Osim nje, lakše ozljede zadobio je muškarac rođen 1998. i žena rođena 1978., majka spomenute djece.

Sudari tri auta

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske Darija Premeca, muškarac koji je poginuo upravljao je osobnim automobilom iz smjera Đakova prema Osijeku, očito prema svome mjestu, Vuki. U jednom trenutku, zbog još neutvrđenih razloga, dijelom je prešao na suprotni kolnički trak i udario u nadolazeće vozilo, kojim je upravljao 20-godišnjak. Od udarca se vozilo 55-godišnjaka zanijelo i potpuno prešlo na suprotni trak, a tada je u njegov automobil udarilo vozilo u kojem je bila majka s troje djece. Vozač iz Vuke vozio je automobil osječkih oznaka, a preostala dva vozila đakovačkih su registracija. Od posljedica teških ozljeda 55-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće.

Odmah nakon saznanja o sudaru kod Širokog Polja na mjesto nesreće stigla su tri vozila Hitne pomoći, više policijskih vozila, kao i vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo, za slučaj da dođe do zapaljenja automobila, no to se, zbog brze intervencije vatrogasaca, nije dogodilo. Spomenuta vozila đakovačkim ulicama jurila su u hladnoj večeri jedno za drugim, pod sirenama i rotacijama, izazivajući nelagodu i neizvjesnost među građanima. Zbog očevida promet je na tom dijelu ceste D7 bio zatvoren od 20.37 do čak 1.54 u subotu pa je usmjeravan na obilazne pravce.
Smanjite gas!

Na žalost, nakon jednog mirnog vikenda, kada nije bilo poginulih, crni se niz cestovnih tragedija opet nastavio na prometnicama Osječko-baranjske županije. Krajem listopada i u većem dijelu studenoga nije bilo vikenda da nismo izvještavali o prometnim nesrećama u kojima je bilo poginulih osoba. Policija je u tom razdoblju evidentirala šest prometnih nesreća, u kojima je poginulo sedam osoba. Samo jedna nesreća zbila se u naseljenom mjestu (u Švajcarnici kod Darde), a sve ostale na otvorenoj cesti. Nesrećama je, u svih šest cestovnih tragedija, kumovala kombinacija prebrze vožnje i neopreza vozača.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske još jednom apeliraju na sve sudionike u cestovnom prometu da se pridržavaju prometnih pravila, jer će se samo na taj način broj tragičnih prometnih nesreće svesti na minimum. Jurnjavom se ništa ne postiže, jer se kratkotrajna navala adrenalina vrlo brzo može pretvoriti u tragediju, a upravo zbog jurnjave i neopreznog obilaženja zbila se noćna nesreća u Švajcarnici. I mladi 24-godišnji liječnik iz Italije koji je jedan semestar odslušao na Medicinskom fakultetu u Osijeku također bi bio živ da vozilom virovitičkih registracija nije upravljao njegov vršnjak koji nema položen vozački ispit. U blizini Donjeg Miholjca on je autom počeo obilaziti kamion s prikolicom, no pri tome je lijevim kotačima zahvatio travu. Vozač je potom izgubio kontrolu nad upravljačem, bočno udario u kamion, nakon čega je vozilo sletjelo s ceste i prevrnulo se. Mladi Talijan ispao je iz auta i na mjestu preminuo. Vozač koji nije smio voziti nije bio ozlijeđen...

Suzana Župan/Sandra Lacić
ZA VIKEND 13 PROMETNIH NESREĆA
Tijekom petka, subote i prvih sati nedjelje policija je u Osječko-baranjskoj županiji evidentirala 13 prometnih nesreća. Dvije su se dogodile na području Đakova, šest na širem osječkom području, tri na baranjskim cestama te po jedna na području Našica i Donjeg Miholjca. Uz poginulog vozača iz Vuke, sedam je osoba u nesrećama ozlijeđeno. Policija upozorava vozače da osobito pripaze tijekom vožnje u večernjim i ranim jutarnjim satima, kada se temperatura spušta ispod ništice, što za posljedicu može imati sklizak kolnik.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike