Regija
PODUKA IZ CRTANJA I SLIKANJA

"Kreativnost ne presušuje, a važna je kao i pismenost"
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
PITOMAČA

Profesorica likovne umjetnosti Vedrana Filipović Marinić, donedavno učiteljica u orahovačkoj osnovnoj školi, a danas u Pitomači, odlučila je svoje znanje o crtanju i slikanju prenijeti na građane Orahovice, Pitomače i Virovitice. Naime, Vedrana pokreće poduku slikanja i crtanja u navedenim mjestima.

- Na podukama crtanja i slikanja proći ćemo klasične crtačke i slikarske tehnike, počevši od osnova crtanja olovkom, ugljenom, pa do slikanja akvarelom, temperama, akrilom, uljanim bojama te kombiniranim tehnikama. Poduke obuhvaćaju svladavanje osnovnih crtačkih i slikarskih vještina pri čemu bilo kakvo prethodno znanje nije potrebno. Poduke će biti održavane jednom tjedno u Pitomači, Virovitici i Orahovici u trajanju od 135 minuta ili tri školska sata. Cijena radionice za četiri dolaska, odnosno 12 sati, mjesečno iznosi 250 kuna, a cijena za umirovljenike je 200 kuna. Početak rada radionica, vrijeme i mjesto odvijanja ovisi o broju prijavljenih. Na poduku crtanja i slikanja mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno o dobi, likovnom znanju i vještini - kaže mag. edu. likovne kulture Verdana Filipović-Marinić te ističe koliko je likovni izražaj važan u čovjekovu razvoju.

- Poduka crtanja i slikanja mogućnost je da građani iskušaju svoje kreativne potencijale, druže se s onima koji svoje slobodno vrijeme žele ispuniti kreativnošću, razvijajući maštu ili jednostavno žele naučiti nešto više o umjetnosti koja nas okružuje. Pokušat ćemo zajedno iskusiti jedinstven osjećaj kreativnog stvaranja jer kreativnost je baš u svakome od nas. To je naša sposobnost da stvorimo nešto novo, nešto drugačije i da razmišljamo izvan uobičajenih utabanih puteva. Kreativnost ne može presušiti jer što ju više koristimo, to je više imamo. To je sposobnost koja se ne gasi, naprotiv, raste koliko ju kontinuirano razvijamo i potičemo, a danas je jednako važna u obrazovanju kao pismenost. Stoga bismo je trebali jednako i tretirati. Svakako je važno napomenuti da kreativni likovni razvoj pomaže u razvoju našeg samopouzdanja. Poduka crtanja i slikanja polaznicima će omogućiti osobni razvoj na području umjetnosti obuhvaćajući sve vrste likovnog izražaja – zaključila je Filipović Marinić.
V. Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike