Regija
INICIJATIVA GRADSKOG VIJEĆA VALPOVA:

Policijsku postaju vratiti u Valpovo
Objavljeno 30. studenog, 2018.
VALPOVO

Gradsko vijeće Valpova na svojoj je posljednjoj sjednici prihvatilo prijedlog odluke o pokretanju inicijative za povratak Policijske postaje iz Belišća u Valpovo, koju je inicirao Klub vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera. Gradske službe dobile su zaduženje da odluku proslijede relevantnim institucijama kao što su Policijska postaja Belišće, Policijska uprava Osječko-baranjske županije i Ministarstvo unutarnjih poslova RH i poduzmu potrebne radnje da se nakon četiri godine Valpovu vrati ova institucija.

U obrazloženju odluke, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i partnera, Dubravko Kučinac, naveo je da je Valpovo bilo i ostalo administrativno središte subregije Valpovština, sjedište državnih, županijskih ili privatnih institucija, kao što su Općinski sud, Prekršajni sud, osnovna i srednja škola, ispostave pet banaka, FINA. Osim toga, ono je i gospodarsko središte u smislu trgovine, gdje se nalaze objekti desetak trgovačkih lanaca i drugih trgovina, proizvodnje, ratarske proizvodnje, metaloprerađivačke proizvodnje i brojnih drugih uslužnih djelatnosti, sjedište Centra za socijalnu skrb, Ureda državne uprave, Gradskog društva Crvenog križa, Doma zdravlja… Kučinac je podsjetio i da je Valpovo i prometno i geografsko središte povezano državnim i županijskim cestama u pravcu Petrijevaca i Osijeka, Koške i Našica, Bizovca i Osijeka te Donjeg Miholjca, te središte društvenog i noćnog života, gdje se svakog vikenda slije velik broj mladih ljudi iz okolnih sredina. Apostrofirao je i da je Valpovo bilo središte policije još od 1810. godine te da se Gradsko vijeće Valpova 2014. godine jednoglasno usprotivilo preseljenju policije u Belišće.

”Ne želeći ovime narušavati dobre odnose sa susjednim nam gradom, smatram da ne treba zanemariti ni stajalište naših građana, koji su svoje protivljenje preseljenju Policijske postaje iz Valpova u Belišće 2014. godine iskazali i potpisivanjem peticije, gdje je tijekom devet dana prikupljeno 1700 potpisa. S obzirom na to da je zgrada u kojoj se nekada nalazila Policijska postaja Valpovo i dalje u vlasništvu MUP-a, držim da je moguće i opravdano da se ova naša inicijativa provede u djelo”, pozvao je vijećnik Kučinac. L. Aničić
Možda ste propustili...

U ĐAKOVU OD POČETKA GODINE DO JUČER 303 LITRE OBORINA

Dosad u svibnju palo 80 litara kiše

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA VINKOVCI PREDNJAČI

U 2018. godini ostvarili 53,9 milijuna kuna dobiti

2

HRABRI KONTAKT-POLICAJAC

Milan Rončević spasio
čovjeka iz goruće kuće

3

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU-A SUFINANCIRAT ĆE PROJEKT

Za uređenje dijela Velikog kraja 350.000 kuna