Osijek
NEODGOVORNO PARKIRANJE U PJEŠAČKIM ZONAMA

Grad: Odobrenje Fini u 2019. upitno
Objavljeno 1. prosinca, 2018.
Iako je Grad izdao odobrenje Fina gotovinskim servisima za ulazak na pješačke zone u gradu za vozila koja obavljaju prijevoz novca, no ne više od jednog istovremeno i sa zadržavanjem zbog utovara i istovara novca od najviše 15 minuta, fotografija koju smo ove srijede u 8 sati snimili u Vrtu Jagode Truhelke pokazuje sasvim drukčiju sliku. Ne samo da su parkirana dva vozila Fine nego i četiri druga, zbog čega je Grad spreman sljedeće godine razmisliti o izdavanju odobrenja.

Naime, kako doznajemo u Gradu, izdavanje dozvola u 2019. godini upitno je jer ovo nije prvi put da se vozila Fine, ali doduše i brojna druga zadržavaju u pješačkim zonama. Inače, nadzor i sankcioniranje parkiranja u zonama gdje vozilima to nije dopušteno nadgledaju prometni redari Grada Osijeka, no iz Grada poručuju da u većini slučajeva u trenutku kad redar ispisuje kazne, vozači odu.

Dodamo li tome broj prometnih redara u odnosu prema broju pješačkih zona, ne čudi da se vozači nerijetko usuđuju parkirati ondje gdje to nije dopušteno, kao što je slučaj u Vrtu Jagode Truhelke. Građani svjedoče da su takve situacije česte.

Inače, prometni redari Grada Osijeka u 2017. godini imali su 70 postupanja u pješačkim zonama, a ove godine 40. Kazna za ovakvu vrstu prekršaja iznosi 300 kuna, a iz Grada također naglašavaju da nije u cilju represija, no valja poštovati izdana odobrenja, odnosno ne ostavljati vozila na mjestima gdje to nije dopušteno.
M. Mihelić
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana