Crna kronika
OSJEČANINU JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Dao pušiti heroin 36-godišnjaku koji je potom preminuo
Objavljeno 30. studenog, 2018.
OSIJEK - Zbog predoziranja heroinom u Osijeku je ovoga tjedna preminuo 36-godišnjak. Sve je počelo tako što je došao 39-godišnjaku koji mu je dao heroin da ga puši u njegovu stanu. Policija je provela istragu nad 39-godišnjim Osječaninom zbog sumnjive smrti osobe u njegovu stanu.

- Utvrđena je sumnja da je 39-godišnjak počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droga tako što je ustupio prostorije drugoj osobi i samu drogu, od koje je 36-godišnjaku pozlilo. Zbog toga je zatražena liječnička intervencija, no osoba je preminula. Konzumacija heroina dovela je do pogoršanja zdravstvenog stanja 36-godišnjaka. Obdukcijom je utvrđeno tzv. znatno udahnuće želučanog sadržaja u pluća, nakon čega je došlo do asfiksije, odnosno gušenja, zbog aspiracije, što se najčešće događa kod težih poremećaja svijesti, zbog alkoholizma ili utjecaja droga - doznajemo od Ivana Caneckog, voditelja Odjela kriminaliteta droga u PU osječko-baranjskoj. Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od tri do 15 godina. Osječanin je uhićen i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Paralelno s ovom istragom provedena je istraga nad 58-godišnjakom. U pretragama je u ovom slučaju pronađeno oko 370 tableta droge MDMA, oko 25 grama kokaina, 100-tinjak grama speeda, 30-ak grama marihuane i oko 25 kutija lijeka za potenciju "Viagra".S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike