Tehno
ZAGREBAČKI INKUBATOR PODUZETNIŠTVA

Odabrano 12 tehnoloških startupa za novu generaciju inkubatorskog programa
Objavljeno 30. studenog, 2018.
Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od ove godine dio Algebre, proveo je selekcijski proces te je odabrano 12 startupa koji će u iduća četiri mjeseca proći kroz inkubacijski program u ovom znanstveno-istraživačkom centru.


Tijekom tog procesa, odabrani timovi sudjelovat će u radionicama Algebra LAB-a te intenzivno na tjednoj bazi raditi s mentorom koji im je dodijeljen, ovisno o temi i sklonostima. Timovi pritom zajednički razrađuju svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, istraživanje tržišta, a mi ih povezujemo sa svijetom poduzetnika, istovremeno kroz networking uče kako rješavati probleme uz pomoć kolega iz zajednice i kako se pozicionirati prema ostalim ponuđačima roba i usluga.


Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata u svijetu poduzetništva. Kroz networking s drugim startupima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme uz pomoć kolega iz zajednice te kako se pozicionirati prema drugim ponuđačima proizvoda i usluga.


Timovima će biti omogućeno školovanje o svim aspektima razvoja startup projekta u suradnji s vrhunskim mentorima. Steći će znanja iz područja poduzetništva, pozicioniranja na tržištu, usmjeravanja na određeni segment kupaca, učit će o marketinškom pristupu i najboljem načinu predstavljanja investitorima, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Pritom će sva ova znanja steći na vlastitom poduzetničkom primjeru, razvijajući svoj projekt.


Svoje su sudjelovanje u prvoj generaciji startup inkubatora prema novom programu, a koji se oslanja na 11 prethodnih generacija programa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, osigurali sljedeći projektni timovi:


PP - projekt nastoji oživjeti dio kulturne baštine te na nekonvencionalan način inspirirati male promjene s velikim utjecajem; pružajući konzultacije, edukacije i usluge svojim korisnicima i partnerima.


ENERGY SHIFT je platforma koja omogućava lakše financiranje energetskih projekata u području obnovljivih izvora energije.


SMART WAITER - omogućava samostalno naručivanje.


SMARTSTOP - pametne stanice za javni prijevoz integriraju sve funkcije javnih usluga kao što su: informacije o vremenu i voznom redu, položaj vozila u stvarnom vremenu i predviđeno vrijeme dolaska.


KIDCOIN - Riječ je o platformi koja će roditeljima djece školske dobi omogućiti praćenje aktivnosti, zadataka i obveza te ih nagrađivati virtualnim novčićima koje će djeca moći koristiti za kupnju pojedinih artikala, ali i donirati u društveno odgovorne usluge.


DING - koristi kao alat za regrutacijski marketing i employer branding.


HUMANA DIGITALNA INTELIGENCIJA (HDI) - Razvojem modela prema digitalnim segmentima HDI želi pomoći ljudima da razviju vještine i navike, što bi ih opet učinilo učinkovitijima digitalno.


JAYONE - Riječ je o platformi koja polaznicima programa pomaže pri samostalnom pronalaženju poslodavaca.


JOBTAG -automatizirano spajanje studenata s poslodavcima te skratio proces izdavanja ugovora i isplate.


VOLO - pretraživanje letova, uspoređivati cijene.


FLOORNAP - povoljnija noćenja, MUNDUS ­- društvena igra.
Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike