Mozaik
U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA

Promocija filma “Osijek, ruka koja daje” u Uraniji
Objavljeno 29. studenog, 2018.
Dokumentarni film "Osijek, ruka koja daje" nastavak je projekta započetog još 1995. godine, kada je nastao dokumentarni film "Nebo ispod Osijeka" kojim je, na dotad neuobičajen način, prikazan život u poratnom gradu kroz ljude koji u njemu žive i na način kako ga su ga tada doživljavali. Dvadeset i tri godine kasnije, isti ti ljudi, a i neki drugi, govore o gradu, zašto su još tu, zašto su otišli, što im Osijek znači, po čemu se promijenio, zašto ga vole... Film je sniman na autentičnim lokacijama, u spontanim situacijama, sa željom da objedini emociju prema gradu, izraženu na različite načine od različitih ljudi. Zato film i jest produkt zajedničkog rada ljudi različitih profila, zanimanja, generacija, životnih stilova i pripada svima koji grad Osijek vole.

Na Dan grada Osijeka, 2. prosinca, prema hodogramu događaja, prije otvaranja izložbe fotografija Zlatka Balentića u holu kina Uranije, bit će emitirani već kultni dokumentarni filmovi "Nebo ispod Osijeka", u režiji Zvonimira Jurića i "Cenera čuvaju anđeli" redatelja Marija Kanaeta, u maloj dvorani Kina Urania, a nakon toga kreće uživo projekcija filma "Osijek, ruka koja daje", u velikoj dvorani kina Urania, koja je zamišljena kao unikatni spoj živih nastupa prije i nakon samog filma. Stoga je, kao takva, ova projekcija unikatni događaj, jer nikada više neće moći biti ponovljena na isti način. Time je dodana još jedna dimenzija više, zahvaljujući kojoj će i sama projekcija biti uklopljena u stvarni život, odnosno među stvarne ljude. Na kraju projekcije u vanjskom je prostoru osigurano osvježenje za posjetitelje.

Program večeri u kinu Uranija: 18.45 sati otvaranje izložbe umjetničke fotografije Zlatka Balentića, 19 sati prikazivanje filma "Nebo ispod Osijeka" (24:37 min), 19.30 sati prikazivanje dokumentarnog filma "Cenera čuvaju anđeli" (23:05 min), 20 sati prikazivanje filma u nastanku "Osijek, ruka koja daje" Ivice Šute (44:20 min), 20.45 sati nastup grupe Galebovi Miroslava Milinovića - Šljama i Gužve u šesnaestercu, 21 sat nastavak snimanja filma "Osijek, ruka koja daje" i nastup DJ-a Lee, 22 sata after party. T.Kvorka
Možda ste propustili...

ZAHUKTAVA SE EUROSONG U TEL AVIVU

Odabrano 10 finalista, danas nastupa Roko

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana