Dome slatki dome
KUĆNE BILJKE TREBAJU REDOVITU NJEGU

Čisti listovi uz tuširanje i četkanje
Objavljeno 29. studenog, 2018.
Sve kućne biljke zahtijevaju redovitu njegu i održavanje. Jako je važno i čišćenje biljaka od prašine kako bi bile zdrave i lijepe. Čisti listovi biljkama olakšavaju disanje, upijanje sunčane svjetlosti i obavljanje fotosinteze.

l Biljke glatkog i sjajnog lišća lako je očistiti. Jednostavno namočite mekanu krpicu ili komadić vate i očistite listove s obje strane ili cijelu biljku istuširajte mlakom vodom.

l Tuširanje je praktično i zbog toga što možete očistiti više biljaka istovremeno za kraće vrijeme. Nakon tuširanja papirnatim ručnikom obrišite višak vode s listova da ne bi došlo do njegova truljenja. Budite posebno pažljivi s mladim listovima. Za dodatni sjaj listove premažite korom od banane.

l Biljke čiji su listovi prekriveni dlačicama su nježne i osjetljive. Takve biljke čistite mekanim i suhim kistom poput onoga koji koristite za nanošenje pudera na lice. I najmanja kapljica na ovim listovima može napraviti veliku štetu.

l Kaktuse je jako teško očistiti zbog bodlji kojima su prekriveni. Osim bodlji, tijelo kaktusa često prekriva i vosak. Kako biste izbjegli prskanje vodom i oštećenja koja voda može prouzročiti, pokušajte nabaviti komprimirani zrak u bocama kojim možete ukloniti prašinu s tih biljaka.J.Kn.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike