Tehno
TEST: PHILIPS SONICARE DIAMONDCLEAN SMART

Najpametnija četkica za zube u bogatom paketu dodataka
Objavljeno 23. studenog, 2018.
U današnjoj eri pametnih i povezanih uređaja, pametna četkica za zube idealan je dodatak

Često u raznim TV emisijama i novinskim člancima čitamo i čujemo o poraznoj oralnoj higijeni u Hrvata. Prema statistici, četkicu za zube mijenjamo rijetko, na paste za zube trošimo malo, a briga o zubima nam je sporadična, kao i odlasci zubaru. Ako ste se prepoznali u uvodu, onda je pravo vrijeme za promjenu navika. Međutim, čak i ako ste revni u svojoj oralnoj higijeni, vrijeme je da ovaj zadatak prebacite u 21. stoljeće i danas moderan način života. Kako? Vrlo jednostavno, uz pametnu četkicu za zube Philips Sonicare DiamondClean Smart.

Pametno izdanje
Philips Sonicare DiamondClean Smart nasljednik je iznimno uspješne serije Philips Sonicare DiamondClean četkica za zube. Philips Sonicare DiamondClean Smart stiže u zaista luksuznom pakiranju koje u paketu donosi četkicu za zube, nastavke (glave četkice, i to njih čak četiri), lijepo dizajniran indukcijski punjač i čašu koja je ujedno stalak, putni etui (za četkicu i dva nastavka) s integriranim punjačem. Već je ovim nabrajanjem jasno kako je to iznimno bogat i cjelovit paket. Četkica za zube izgleda fantastično. Na opip djeluje kao da je isklesana iz jednog komada kakvog luksuznog materijala, donoseći baršunast osjećaj. Glave četkice odnosno nastavci za pranje zubi donose istu kvalitetu, a uz tri za pranje zubi (nastavci za temeljito čišćenje, izbjeljivanje i njegu desni), tu je i nastavak za čišćenje jezika. Četkica se uzimanjem u ruke automatski aktivira zahvaljujući senzoru koji registrira pokret, a stavljanjem željene glave četkica odmah mijenja svoj način rada u preporučeni za određeni nastavak. Iza te pametne radnje je maleni čip koji nastavak glave krije u sebi, a njegovim očitavanjem četkica točno zna koja je glava trenutačno postavljena. Osim te radnje, četkica bilježi i koliko puta, odnosno koliko dugo smo koristili određeni nastavak, a LED lampica obavijestit će nas kada je vrijeme za novi nastavak. Koliko je napredna Philips Sonicare DiamondClean Smart pokazuje i senzor pritiska koji će nas upozoriti jesmo li četkicu previše pritisnuli na zube. Senzor pritiska upozorava nas promjenom vibracije i svjetlosnim upozorenjem. U tehnološkom pogledu, Philips Sonicare DiamondClean Smart zube čisti soničnim pokretima, odnosno vibracijama nastavka četkice koja ima čak do vrtoglavih 62.000 pokreta u minuti!

Četkica koja pazi na vas
I kao da sva sila dostupne tehnologije u Philips Sonicare DiamondClean Smart nije dovoljna, zapravo jedna od glavnih posebnosti je povezivanje te četkice i pametnog telefona. Dovoljno je instalirati službenu aplikaciju Sonicare iz Google Play ili iTunes trgovine aplikacija i pratiti korake za povezivanje. Nakon instalacije spremni ste za analizu vašeg oralnog zdravlja unošenjem željenih podataka, poput mjesta karijesa, krvarenja, upale desni ili drugih problema. Nakon unosa željenih podataka četkica će prilagoditi svoj rad točno određenim područjima i pomoći u rješavanju problema, a odabirom preferiranog načina rada dolazimo do željenih rezultata. Primjerice, želite li bjelje zube ili zdravije desni, nema problema, Philips Sonicare DiamondClean Smart postat će vaš asistent. Vrlo efektno i zanimljivo je analizirati vlastitu oralnu higijenu kroz 3D prikaz, razdoblje, ostvarene ciljeve. Poseban dodatak u paketu – nastavak za jezik – omogućit će vam temeljito čišćenje jezika i rješavanje problema neugodnog zadaha. Aplikaciju je zabavno koristiti pri samom pranju zubi jer prati pokrete, broji vrijeme, daje sugestije i brojne druge povratne informacije. U paketu s Philips Sonicare DiamondClean Smart stiže i putni etui. On je zapravo praktično mjesto za spremanje četkice i dva nastavka kada ste na putu. Zgodno je što ima integrirani USB kabel, pa je četkicu moguće napuniti, primjerice s pomoću računala ili punjača od telefona. Cijena Philips Sonicare DiamondClean Smart iznosi oko 2300 kuna. Iako je na prvu puno, ovo je zapravo jako malo. Sjetite se samo tegoba koje vam mogu zadati zubi i loša higijena, a koje ćete uz lak, jednostavan, zabavan i prije svega pametan način uspješno izbjeći.

Marin REŽIĆ
Poseban dodatak u paketu – nastavak za jezik – omogućit će vam temeljito čišćenje jezika
Cijena Philips Sonicare Diamond Clean Smart iznosi oko 2300 kuna
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

MARATON-TEST: SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA

Izvrsne performanse i vrhunska kamera

Najčitanije iz rubrike