Osijek
DVD BIJELO BRDO

Svečano obilježili 90. godišnjicu postojanja
Objavljeno 20. studenog, 2018.
DVD Bijelo Brdo obilježio je jubilarnu, 90. obljetnicu. Organizirali su veliku proslavu, dostojnu tako velike godišnjice rada bjelobrdskih dobrovoljnih vatrogasaca. Nakon okupljanja održan je mimohod zastava, potom je u crkvi služena misa, a održana je i svečana sjednica na kojoj su DVD-u Bijelo Brdo čestitali kolege vatrogasci iz Vatrogasne zajednice i drugih vatrogasnih društava.

Predsjednik DVD-a Bijelo Brdo Saša Popadić je, otvorivši svečanu sjednicu DVD-a, pročitao novinski ulomak iz 1956. te upoznao goste s radom DVD-a u proteklih 90 godina.

Zapovjednik te vatrogasne postrojbe Aleksandar Marjanović uručio je svim članovima povelje i zahvalnice, od sponzora, preko veterana, do djece i aktivnih vatrogasaca, a zahvalio je, naravno, i kuharima, konobarima i redušama, koji su se itekako potrudili da vatrogasno druženje nakon sjednice protekne u dobrom raspoloženju.

Predstavnik Vatrogasne zajednice Osijek, zapovjednik Alen Grubišić, uručio je brončane medalje aktivnim članovima DVD-a, a predsjednik Županijske zajednice Nikica Mužević uručio je plaketu i povelju, čestitavši DVD-u na uspješnom radu.

Popadić i Marjanović kažu kako im je posebno drago što su na sjednici bili predstavnici čak 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vatrogasne zajednice Osijek pa je na kraju svečane sjednice predsjednik Popadić zahvalio svima što su uveličali tu značajnu obljetnicu, koja se završila, kako to inače rade vatrogasci, prigodnim druženjem. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike