Sport
DAVIS CUP

Krajan: Nogometaši sigurno žele našu osvetu u Lilleu za SP
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Iako je sezona bila duga i naporna, Marin Čilić kaže kako se osjeća prilično svjež i spreman je za finale

Nakon skupa osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu, Marin Čilić produžio je za Lille gdje se u nedjelju popodne pridružio suigračima i krenula je operacija "osvajanje Davis Cupa". Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan zadovoljan je prvim dojmovima u Francuskoj, a u ponedjeljak je kompletnu momčad izveo pred novinare.


- Stigao sam u nedjelju u Lille, odradio nekoliko treninga i mogu reći da se osjećam jako dobro. Iako je završetak sezone, bilo je mnogo turnira i napora, prilično sam svjež i silno motiviran za nastup u finalu - kaže Marin Čilić, koji je na Mastersu u Londonu igrao na tvrdoj podlozi, a za nekoliko dana veliki finale Davis Cupa između Francuske i Hrvatske igra se na zemlji.


- Nije mi to problem, to sam već radio u dva navrata ove godine, nakon Australian Opena i nakon US Opena, i bio sam uspješan u Davis Cupu. Nadam se da će tako biti i ovom prilikom, iako bi, naravno, bilo bolje da smo trenirali na zemlji nekoliko tjedana - dodaje prvi reket hrvatske reprezentacije, koji je kako kaže spreman za petak i prve dvoboje singla.


Uz njega u singlu će igrati i Borna Ćorić. I on je tijekom završnog Mastersa boravio u Londonu, ne kao sudionik, nego gledatelj, a vrijeme je iskoristio i kako bi se pripremao za finale i Francusku.


- Imao sam dvojbu ići u London na ATP Finale, ili u Monte Carlo trenirati na zemljanoj podlozi za Lille, no to je zapravo bila laka odluka. Malo sam se u Londonu odmorio od teniskih treninga i više radio na fizičkoj spremi, što je, smatram, bio odličan potez - kaže Ćorić.


Ostalo je sitno do dvoboja s Francuskom, što će Ćoriću biti prvi nastup u finalu Davis Cupa nakon što je meč 2016. s Argentincima preskočio jer se nije dovoljno oporavio od ozljede.


- Veliki finale i veliki ulog, ali svatko u ovom dvoboju ima svojih aduta. Mi smo na papiru možda favoriti zbog Marinovih i mojih ovogodišnjih igara, no s druge strane Francuzi imaju veliku podršku navijača i silan motiv, a tu su i Herbert i Mahut koji su igrali finale parova u Londonu. Mislim da su izgledi podjednaki za osvajanje pobjedničkog pokala - smatra Ćorić.


Obje reprezentacije imat će veliki motiv uzeti "salataru", jer ovo je posljednje izdanje Davis Cupa kakvog poznajemo. Format natjecanja je izmijenjen i zato je naslov 2018. poseban.


- Bilo bi fantastično da upravo mi osvojimo posljednji ovakav Davis Cup i tako uđemo u povijest. Želimo naslov i po njega smo došli - odgovorio je Ćorić na pitanje francuskog novinara.


Iz Londona u Lille su stigli Čilić i Ćorić, kao i Mate Pavić koji je na Mastersu s partnerom Marachom igrao turnir parova.


- Drago mi je zbog mog prijatelja Nicolasa Mahuta koji je igrao finale u Londonu, to je zaslužio, posebno što se ozlijedio već u prvom meču. Što se mene tiče, Marach i ja odigrali smo dobar turnir, skupina je bila iznimno teška. No, sigurno nešto govori činjenica da smo u prvom kolu dobili francusku kombinaciju Herbert/Mahut koji su dokazali da mogu odlično igrati na svim podlogama. No, ne mislim da su u nekoj posebnoj prednosti u odnosu na nas, i Hrvatska također ima adute za dobro odigrati na zemlji - kazao je hrvatski majstor u parovima Mate Pavić.


Pričati o finalu između Francuske i Hrvatske, a ne spomenuti nogomet, nemoguća je misija. U Lilleu je u prvom planu tenis, ali nije moglo bez nogometa. Francuske je novinare zanimalo je li izbornik Krajan primio koju poruku hrvatskih nogometaša uoči finala Davis Cupa.
- Nisam dobio poruke, no vjerujem da će ih biti. Nogometaši sigurno žele da ih u ovom finalu osvetimo za SP. Potrudit ćemo se - s osmijehom je odgovorio Krajan.
Ivana Liović
Marin ostao sedmi, Borna 12.
Marin Čilić ostao je na sedmom mjestu ATP ljestvice, a 2018. godinu među prvih će sto tenisača svijeta završiti i Ivo Karlović. Prošlotjednu 12. poziciju zadržao je Borna Ćorić, a Karlović se, nakon četvrtfinala Challenger turnira u Houstonu, smjestio na 99. mjesto ATP ljestvice. Na vrhu nema promjena, prvi tenisač svijeta je Srbin Novak Đoković, ispred Španjolca Rafaela Nadala i Švicarca Rogera Federera.
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike