Regija
ADVENT U BARANJI

Božićni sajam, koncerti, ples, klizalište...
Objavljeno 20. studenog, 2018.
BELI MANASTIR - U organizaciji Turističke zajednice Baranje, Grada Belog Manastira te općina Darda, Kneževi Vinogradi i Petlovac tijekom prosinca će se na nekoliko mjesta održavati manifestacija Advent u Baranji, koja i ove godine donosi niz zanimljivih kulturnih, zabavnih i enogastronomskih sadržaja. Sve počinje 2. prosinca Božićnim sajmom u Petlovcu, a tjedan dana poslije u Kneževim Vinogradima na rasporedu je Knežev advent. Božićni sajam u središtu Darde, pak, bit će 16. prosinca, a dan prije (15. prosinca) HKUD Darda organizirat će Božićni koncert. Belomanastirski dio Adventa protegnut će se na četiri dana, od 20. do 23. prosinca, uz napomenu kako će u srijedu (19. prosinca) biti Božićni koncert Umjetničke škole Beli Manastir. Sva adventska događanja bit će na središnjem gradskom trgu.

- Sve dane na trgu će, u sklopu sajma, biti postavljeni štandovi s domaćim proizvodima brojnih OPG-ova. Prvoga dana dogovoren je nastup učenika OŠ Dr. Franje Tuđmana i HKUD-a Beli Manastir, a drugoga dana, u petak (21. prosinca), nastupit će učenici OŠ Šećerana, mali zbor Umjetničke škole, crkveni zbor Credo iz Šumarine te župni zborovi crkve svetog Martina biskupa - objašnjava Željka Bagarić iz TZ Baranje. Subota je, nastavlja, rezervirana za ples na središnjem trgu, uz nastup plesnog para Matija Marković i Leona Čačić te plesnog studija Shine. Šećer na kraju koncert je skupine Fluentes.

- Za posljednju adventsku nedjelju ostavili smo tradicionalno puštanje lampiona, nastupe PD Martinus i župnog zbora Uzvišenja svetog Križa te show s vatrom udruge Plantaža - kaže, podsjećajući da će ovo biti 6. Advent u Baranji. Naglašava kako su mogući i neki drugi, ništa manje zanimljivi, sadržaji. Važno je istaknuti da će i ove godine u gradskom središtu biti klizalište. I.Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice
kazne od 300 do 1300 €

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca