Osijek
U POVODU SVJETSKOG DANA PRIJEVREMENO ROĐENE DJECE

Pješački most svijetlio za "palčiće"
Objavljeno 18. studenog, 2018.
Jedan od najprepoznatljivijih simbola grada na Dravi, pješački most, ove je subotnje večeri svijetlo ljubičastom bojom prigodom Svjetskog dana prijevremeno rođene djece.


Kao što je poznato, u cijelom svijetu se 17. studenoga organiziraju aktivnosti kojima je cilj podizanje svijesti o problemu prijevremenog rođenja. Jedna od tih aktivnosti je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje jer je to boja koja simbolizira tu temu.


Stoga je ove subote pješački most na promenadi bio osvijetljen u ljubičastoj boji, u znak podrške "palčićima".


- Prilika je to da javnost dozna više o prijevremeno rođenoj djeci i teškoćama s kojima se susreću oni i njihovi roditelji - poručili su organizatori.
Inače, svake godine oko 15 milijuna djece, tj. svako deseto dijete, rodi se prijevremeno. Poražavajući su podatci kako više od milijun djece svake godine umire od komplikacija vezanih uz prijevremeno rođenje, a njih više od tri četvrtine moglo bi se spasiti ako bi majkama i djeci bio omogućen pristup kvalitetnoj njezi i lijekovima. Međutim, još uvijek nije potpuno razjašnjen uzrok tolikog broja prijevremenih rođenja. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike