Ekonomija
SAJAMSKA MANIFESTACIJA

Viroexpo u novoj hali, ali i u novom terminu
Objavljeno 18. studenog, 2018.
Jednoglasnom odlukom članova Odbora za pripremu i održavanje sajamske manifestacije Viroexpo 2019. definirano je kako će se taj sajam održavati u novom terminu, od 15. do 17. ožujka 2019. Odluku je obrazložio predsjednik Odbora i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
– U tijeku je gradnja novog doma Viroexpa, koji se financira sredstvima Ministarstva poljoprivrede, a u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Rok za gradnju te multifunkcionalne hale je do 1. veljače iduće godine. Nama je svima želja da se Viroexpo 2019. održava u novoj hali jer smo od početnih dana sajma, od 1996. godine do danas, bili podstanari. Stoga, jednoglasnom odlukom svih članova Odbora, odlučeno je kako će se Viroexpo 2019. održavati od 15. do 17. ožujka iduće godine, kada ćemo predstaviti i novu halu – rekao je Andrović te dodatno pojasnio razloge novog termina.– Pritom će nam i troškovi za grijanje zbog novog termina biti manji, a očekujući toplije i ljepše vrijeme, očekujemo i da će broj izlagača, kao i posjetitelja, biti znatno veći. Ovaj sajam se ionako priređuje zbog gospodarstvenika, naših izlagača i posjetitelja i zato i imamo novi termin, koji će nam u budućnosti ostati kao stalni datum. Osim toga, u čvrstom objektu i organizacija ove najznačajnije gospodarske manifestacije u ovom dijelu Hrvatske bit će kudikamo lakša. U novom terminu, koji će nam ostati i za ubuduće, zbog ljepšeg vremena, očekujemo i više izlagača, posebno na otvorenom izlagačkom prostoru - zaključio je Andrović. Radovi na gradnji jako dobro napreduju, a završetkom hale koja se nalazi na prostoru bivše vojarne u Virovitici imat ćemo 5200 četvornih metara zatvorenog te još 900 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora koji će služiti i za održavanje drugih sajmova i manifestacija. Radove izvodi tvrtka Gradba d.o.o., a stručni nadzor CIP d.o.o. Projekt je vrijedan više od 14 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija.
Kako bi Viroexpo bio još bolje pripremljen i realiziran, imenovan je i novi Odbor za pripremu i održavanje sajamske manifestacije Viroexpo 2019., a prema rješenju virovitičko-podravskog župana Igora Androvića. U Odboru su Igor Andrović kao predsjednik, Ivica Kirin, Ivan Slamić, Zoran Horić u funkciji zamjenika predsjednika te kao članovi Bojan Mijok, Marijo Klement, Jasna Abramović, Milan Vanđura, Božidar Jeremić, Krešimir Kovačević, Josip Mikolčić, Siniša Palm, Sanja Kirin, Đurđa Aragović, Kristijan Sabo, Željko Iharoš, Katarina Đurđević, Emina Kovač, Suzana Kolesarić, Kristijan Toplak i Dalibor Per. Riječ je o provjernoj i stručnoj ekipi koja će Viroexpo učiniti još boljim, kvalitetnijim i sadržajnijim te tako i posjetiteljima ugodnijim.
V. Grgurić
Sve su brojnije potvrde sudjelovanja stranih zemalja na Viroexpu 2019., a njih su dale Češka i Slovačka.
Možda ste propustili...

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

2

NAGLO USPORAVANJE INFLACIJE

MMF podigao prognozu za svjetsko gospodarstvo

3

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete