Crna kronika
NOS KOJI NE GRIJEŠI

Oštrom njuhu Rine švercani duhan ne može promaknuti
Objavljeno 17. studenog, 2018.
U pet godina carinske službe kujica njemačke ovčarke namirisala je najmanje tri tone duhana

Šverceri duhana naviknuli su se na mogući "posjet" policajaca i carinika. Većinom duhan kriju u kombijima, kamionima ili automobilima, a vrećice u kojima se duhan nalazi pomno se sakrivaju od pogleda. I dok susret oči u oči s policajcima i carinicima šverceri izdržavaju, to se ne može reći za slučaj kada im vozilo počne pregledavati kujica Rina. Oštar njuh zaigrane njemačke ovčarke ne griješi, jer sakriveni duhan vrlo brzo pronalazi. U pet godina carinske službe Rina je otkrila više od tri tone švercanog duhana!


Tako je bilo i ovoga tjedna, kada je Rinin njuh na dvije lokacije pomogao policajcima i carinicima da zaplijene gotovo 300 kilograma sitno rezanog duhana. Ispred naplatne postaje Lučko na zagrebačkom području, zaustavljena su dva vozila hrvatskih registarskih oznaka u kojima je pronađeno ukupno 241 kilogram sitno rezanog duhana. Isto tako, na na području sajmišta Jakuševec, carinici su zatekli muškarca kako iz iznajmljenog kioska uzima crnu vreću ispunjenu sitno rezanim duhanom. Pregledom navedenog prodajnog prostora pronađeno je pet crnih vreća s ukupno 50 kilograma nelegalnog sitno rezanog duhana. Protiv prekršitelja podneseni su prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 93.000 kuna, kao i zahtjevi za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 174.000 kuna. Pronađeni duhan i vozila su oduzeti. U oba slučaja Rini je trebalo samo nekoliko sekundi da svom "partneru" (vodiču) iz Carine pokaže da je pronašla duhan. Uslijedilo je veselo mahanje repom, jer je nakon toga uslijedila slasna nagrada, a potom i omiljena igra s lopticom.

Zaigrana Rina postala je veteran u pronalasku švercera duhana, a terene ne bira, ide tamo gdje god ju pozovu. I bit će uspješna sve dok je slasnih zalogajčića i loptice!


Milan Bugarić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike