Učionica
NOVA SURADNJA IZMEĐU PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOGA FAKULTETA, MEDICINSKOGA FAKULTETA I SVEUČILIŠTA

Uspostava interdisciplinarnoga diplomskog studija biotehnologija na engleskom jeziku u Osijeku
Objavljeno 19. studenog, 2018.

Dana 12. listopada 2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

U svrhu poboljšanja kvalitete i relevantnosti visokoga obrazovanja dva su osječka fakulteta sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prijavila zajednički projekt „Razvoj i uspostava interdisciplinarnoga diplomskog studija Biotehnologija na engleskom jeziku“. Njegov je nositelj Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (koordinator: izv. prof. dr. sc. Stela Jokić), a partneri su na projektu: Medicinski fakultet Osijek (koordinator: prof. dr. sc. Ljubica Glavaš-Obrovac) i Sveučilište u Osijeku (koordinator: prof. dr. sc. Drago Šubarić). Odobren je iznos financiranja 1.776.323,15 kuna, a trajanje je projekta 24 mjeseca. U ime nositelja projekta ugovor je potpisao dekan Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek prof. dr. sc. Jurislav Babić. Ugovore su dobitnicima uručili prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja te Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Projekt „Razvoj i uspostava interdisciplinarnog diplomskog studija Biotehnologija na engleskom jeziku“ u skladu je s brojnim strateškim dokumentima na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Radom na tom projektu razvit će se kurikul novoga diplomskoga studija koji je jedinstven budući da u Hrvatskoj ne postoji studij biotehnologije koji se u cijelosti izvodi na engleskom jeziku. Planiranim usavršavanjem znanja engleskoga jezika unaprijedit će se kompetencije nastavnika, suradnika i administrativnoga osoblja. Očekuje se da će se pokretanjem toga zajedničkoga studijskog programa, ali i umrežavanjem s inozemnim institucijama, planiranim u okviru rada na tome projektu, doprinijeti boljoj dolaznoj mobilnosti nastavnika i studenata iz inozemstva kao i većoj međunarodnoj vidljivosti, kompetitivnosti i konkurentnosti Sveučilišta u Osijeku.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...