Učionica
AKADEMIJA ORGANIZIRALA PRIGODNI DONATORSKI SAJAM KNJIGE

Aktivnošću „Knjiga za 5!“ prikupljali donacije za opremanje knjižnice
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku u sklopu Mjeseca hrvatske knjige po prvi je put organizirala prikupljanje donacija za opremanje svoje knjižnice.

Tim je povodom od 7. do 9. studenoga 2018. na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi održan prigodni donatorski sajam knjige naslovljen „Knjiga za 5!“. Ciljevi su toga događaja bili podizanje studentskoga standarda, veća dostupnost sveučilišne literature Akademije i drugih sastavnica kao i upoznavanje šire lokalne zajednice s nakladničkim projektima AUKOS-a. Također, u sklopu prigodnoga donatorskog sajma Akademija je odlučila školskim knjižnicama u Osječko-baranjskoj županiji darivati knjige objavljene u njezinu izdanju, i to tako da će svaku školsku knjižnicu posjetiti i literaturu uručiti student preddiplomskoga studija knjižničarstva koji će se tako i upoznati s radom školskih knjižnica i uslugama koje pružaju. Knjige će biti dostavljene u ukupno 26 srednjih škola u Osijeku, Đakovu, Donjem Miholjcu, Belom Manastiru, Našicama, Valpovu, Đurđenovcu i Dalju. Knjižnicama osnovnih škola donirat će se i nekoliko primjeraka naslova „Čudnovate zgode šegrta Hlapića: [građa lagana za čitanje]“ (prvo izdanje, Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za kulturologiju, 2013.).

U okviru aktivnosti održana su i autorska čitanja u kojima su sudjelovale poznate osječke književnice i književnici: Ivana Šojat, Jasna Horvat, Anđelko Mrkonjić i Josip Cvenić.
Larisa MIŠKIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike