Regija
PAN TRGOPROMET

Na javnoj dražbi prodani su Sajmište - Agrovrt, Knjiga i lokal “Semeljci”
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Najveća ponuda - za Maju, 1,7 milijun kn, što je naišlo na prigovor pa o njoj nije odlučeno
ĐAKOVO - Nesvakidašnja praksa – oglašavanje prodaje imovine u stečaju velikim plakatima sa cijenom i drugim generalijama, a koji su postavljeni po izlozima lokala nekadašnjeg Pan-Trgoprometa po cijelome gradu, rađaju plodom – prve tri nekretnine jučer su već prodane.Pred javnim bilježnikom Nikolom Bračem održane su usmene javne dražbe za prvih sedam nekretnina, a prema riječima stečajnog upravitelja Tihomira Zeca, prodani su poslovni prostori Knjiga, Sajmište-Agrovrt I samoposluga Semeljci.

– Za Romu, Metaliju i Color te poslovni prostor u Semeljcima nije zaprimljena nijedna ponuda pa će za njih biti zakazano novo ročište uz umanjenje početne cijene od 25 posto, nastavlja Zec. Primjerice, za Knjigu je početna cijena bila 552.000, a prodana je za 900.000 kuna, no najveći ponuđeni iznos doživjela je nekretnina Maja, nekadašnja Trgoprometova prodavaonica u Jelačićevoj; njena početna cijena bila je približno 495.000 kuna, prva ponuda glasila je na 500.000, a druga na čak 1,7 milijuna kuna.

– Na to je bilo određenih prigovora od strane nazočnih ponuditelja tako da nije odlučeno o prihvaćanju navedene ponude i o tome će se odlučiti nakon što se očituje Odbor vjerovnika i Stečajni sud. Nisam odlučio prihvatiti tu ponudu, a prigovor je u smislu što je ta ponuda išla tako visoko, što uvjetima prodaje nije bilo uvjetovan maksimalni dražbeni korak, dok minimalni jest, pojašnjava Zec gdje je ‘zapela’ dražba za Maju za koju je bilo čak 11 zainteresiranih. Poslovni prostor Sajmište-Agrovrt prodan je po cijeni od 172.000, a prostor u Semeljcima za 371.400 kuna.

– Za preostale tri nekretnine nije bilo ponuda pa će za njih biti zakazana nova dražba uz umanjenje današnje početne cijene za 25 posto, najavljuje Zec.

Usmene dražbe pred javnim bilježnikom Bračom nastavljaju se i danas, u petak, 16. studenoga, od 11 sati. Danas su na rasporedu dražbe za poslovni protor Novi centar, Merkur, Đama-Rublje-Željezar koji se prodaju kao jedna cjelina, Sjever, građevinsko zemljište u Ulici kralja Tomislava, samoposluga Mrzović...

Pri odabiru 30 nekretnina što se prodaju u prvom krugu, vodilo se računa da kupca što prije pronađu one u lošem, derutnom stanju, a kako bi novi vlasnik prekinuo njihovo daljnje propadanje. Njih 10 opterećeno je razlučnim pravima vjerovnika i njihova prodaja ići će e-dražbom, dok ostle nekretnine nisu pod tim teretima. Najskuplja među ovim nekretninama je Roma čija je početna cijena 3,15 milijuna kuna.

Suzana Župan
Samo 12 radnika u stečaju Pan Trgoprometa
Ponuditeljima je ostavljen rok 45 dana za uplate, a ta će sredstva biti namijenjna za namirenje vjerovnika. Na novinarski upit što mogu očekivati radnici, a u svjetlu teksta koji je osvanuo na pojedinim oglasima o prodaji “Ukradeno radnicima Pan Trgoprometa”, Tihomir Zec taj nadopisani tekst nije želio komentirati, uz poruku kako je radnika u ovom stečaju 12 od čega su tražbine priznate za njih 10, dok su dvojici osporene pa se tu vode parnice. “Za 10 radnika čije su tražbine priznate, one su namirene u gotovo stopostotnom iznosu. Bivšim radnicima Pan Trgoprometa u međuvremenu su ugovori preneseni u Pan Trgovinu, a koja je također u stečaju, tako da svoje tražbine neće moći ostvarivati u stečaju Pan Trgoprometa”, dodaje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike