Regija
SPREMNI ZA ZIMSKE UVJETE

Za Zimsku službu još tri radna stroja
Objavljeno 15. studenog, 2018.
VUKOVAR - Na parkiralištu hotela Dunav gradska tvrtka Komunalac prezentirala je Zimsku službu, a izvučeni su i dobitnici nagradne igre ‘‘Stiže zima, sigurnost želimo svima“.

Program zimskog održavanja cesta provodi se od polovice studenoga do polovice travnja, a u tom su razdoblju osoblje, vozila i strojevi u pripravnosti 24 sata na dan.

Komunalac je modernizirao vozni park Zimske službe pa su spremni za zimske uvjete na cestama i održavanje više od 200 kilometara cesta na području Vukovara, Sotina i Lipovače.

- Tvrtka Komunalac s 15 vozila, radnih strojeva, ukupno održava više od 200 kilometara cesta na području grada, a trenutno na zalihama imamo 75 tona soli, što je dovoljno za četvrtinu zimske sezone. U pripravnosti je 45 ljudi koji rade na održavanju užeg središta grada i 35 koji u tri smjene rade na vozilima i strojevima. Ove su godine nabavljeni jedan silosni posipač i dva nova snježna pluga ukupne vrijednosti 150.000 kuna. Prošle smo godine za zimsku sezonu nabavili jedan traktor, a planiramo kupiti još jedan i za iduću zimsku sezonu. Sve je spremno za zimske uvjete na cestama, a zbog modernizacije voznog parka očekujemo da ćemo još kvalitetnije nego protekle godine obavljati svoj posao - rekao je Igor Štrangarević, direktor Komunalca.

- I ove je godine za rad Zimske službe Grad osigurao 700.000 kuna. Vjerujem da će biti sve određeno kako treba, a ovim putem pozivam naše sugrađane da pripomognu i čiste nogostupe ispred svojih kuća kako bi svi mogli sigurno hodati. Također, molim vozače da ne parkiraju na cestama i javnim površinama kako bi se promet mogao normalno odvijati - apelirao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika, Marijan Pavliček.

Izvučeni su i dobitnici nagradne igre ‘‘Stiže zima, sigurnost želimo svima‘‘, koju je Komunalac organizirao u suradnji s Gradom.

Treću nagradu, bon od 500 kuna za lance za gume, osvojio je Dražen Čulig iz Vukovara, drugu nagradu, godišnju komercijalnu kartu za parkiranje za zonu 2, dobio je Damir Dudaš iz Vukovara, a prvu nagradu, snježni plug za čišćenje odnosno ralicu, dobila je Ivana Arambašić, također iz Vukovara. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike