TvObzor
FOX CRIME

Houdini i Doyle - prijateljstvo velikog iluzionista i tvorca Sherlocka Holmesa
Objavljeno 16. studenog, 2018.

Nova serija "Houdini i Doyle", koja se emitirati počela 13. studenoga na kanalu FOX Crime, temeljena je na stvarnom prijateljstvu dvaju velikana - Harryja Houdinija, majstora čarobnjaka i iluzionista, i Sir Arthura Conana Doylea, tvorca najpoznatijeg detektiva na svijetu i ljubitelja neobičnih stvari i pojava. U stvarnom životu spojila ih je ljubav prema natprirodnom, međutim Doyle je bio uvjeren da su Houdinijevi čarobni trikovi zapravo natprirodne moći, što je u konačnici dovelo da raskida njihova prijateljstva.

Radnja serije odvija se u Londonu početkom 20. stoljeća, točnije, 1901., nedugo nakon što je Arthure Doyle (Stephen Mangan) objavio knjigu "The Great Boer War". Ulice su preplavljene misterioznim ubojstvima i dva velikana nevoljko udružuju snage kako bi pomogla u rješavanju slučajeva. Perspektiva koju je Doyle imao u formiranju lika Sherlocka Holmesa, oslanjajući se na analitički razum i objektivno zaključivanje, potpuno je nestala i slavni autor se okrenuo spiritualizmu i vjeri u nadnaravno. S druge strane, cinični skeptik i ateist Houdini (Michael Weston) jednostavno ne može prihvatiti spiritualističke argumente kao činjenice, što jako često stvara tenzije između novopečenih partnera.

Dijametralno suprotna uvjerenja i beskrajne debate o prirodnom i natprirodnom često dovode do ludila njihovu partnericu – neustrašivu Adelaide Stratton (Rebecca Liddiard), prvu ženu u redovima Scotland Yarda.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike