TvObzor
NA EXIT FESTIVAL STIŽE VODEĆI SVJETSKI DJ DUO

Dimitri Vegas & Like Mike zatvaraju glavnu pozornicu na Petrovaradinskoj tvrđavi
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Braća grčkog podrijetla i belgijske adrese već godinama su službeno najbolje rangiran DJ duo na slavnoj Top 100 DJs listi DJ Maga

Nakon najave da će rock-ikone The Cure otvoriti EXIT festival, stigla je potvrda da će službeno najbolje rangirani svjetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike nastupiti na velikom tulumu zatvaranja glavne pozornice EXIT festivala u nedjelju, 7. srpnja. Publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imat će priliku doživjeti njihov novi audiovizualni spektakl i uvjeriti se zbog čega Dimitri Vegas i Like Mike vrijede za jedne od najboljih zabavljača na svijetu. Braća grčkog podrijetla i belgijske adrese već godinama su službeno najbolje rangiran DJ duo na slavnoj Top 100 DJs listi DJ Maga, na kojoj su s jednim prvim i čak četiri druga mjesta ostavili iza sebe imena kao što su David Guetta, Tiesto, Hardwell, Calvin Harris i Skrillex.

Godinama su domaćini na poznatom Tomorrowlandu i, već po pravilu, njihovi nastupi smatraju se vrhuncem ovog gigantskog događaja, a u Njemačkoj se njihov show pred 45 tisuća posjetitelja smatra najvećim elektronskim nastupom desetljeća. Rekorderi su i u rodnoj Belgiji jer su sa 60 tisuća prodanih ulaznica u tri dana prestigli imena kao što su Madonna i U2. Ove godine priredili su svoj prepoznatljivi “Madness” show i pravu “ludnicu” za publiku Sea Star, ali i Sea Dance festivala, a koliko su se dobro proveli u Crnoj Gori najbolje govori činjenica da su nakon spektakla na glavnoj pozornici provod nastavili i na kultnoj No Sleep pozornici provodeći se uz set techno heroine Nine Kraviz.

Zarazne melodije i stvari ovog dvojca imaju više od 800 milijuna YouTube pregleda na njihovu službenom kanalu te će publika EXIT festivala zasigurno jedva dočekati da čuje velike hitove “Tremor”, “The Hum”, “Complicated” i “Melody” koju je belgijski nogometni tim 2016. godine usvojio kao službenu himnu. Poznati po hitmakerskim sposobnostima, ali i sklonosti k eksperimentiranju, nedavno su objavili idealnu pjesmu za festivalske pozornice i hit u najavi “Bounce”, u vidu kolaboracije s planetarno obožavanim reperom Snoop Doggom, u kojoj je jasno da je trap glazbena groznica zarazila i ove elektronske titane. Za suradnju s njima utrkivala su se i druga svjetska imena, kao što su David Guetta, Martin Garrix, Afrojack i Diplo, dok su svoj pečat ostavili i na remiksima hitova zvijezda kao što su The Weeknd, Major Lazer, Calvin Harris i drugi. Njihov utjecaj proširio se i na druge grane umjetnosti pa su tako dobili priliku surađivati s velikanima filmske industrije, a najbolji primjer za to je remiks sada već kultne filmske teme “He’s A Pirate” obožavanog Hansa Zimmera, za potrebe posljednjeg nastavka franšize “Pirati s Kariba”.

Braća Dimitri i Michael Thiavos započeli su svoju zajedničku DJ karijeru kao tinejdžeri, a među zvijezde su se lansirali 2009. godine zahvaljujući remiksu “Work That Body” kojim su pridobili pažnju velikog Axwella, koji im je i pomogao da se dalje predstave svijetu. Danas su festivalske scene i najveće pozornice njihovo prirodno stanište i druga kuća. Tako se veliki Tomorrowland danas ne može zamisliti bez njih, jer su svojim nastupima od 2010. zaradili titulu rezidenta i dobili čast napisati festivalsku himnu, pa čak i priliku biti zvijezde svojeg Tomorrowland stripa, čiji je autor Paul Jenkins, zaslužan za poznate Spiderman stripove. (N.K.)
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike