Sport
ŠPANJOLCI DOŠLI PO BODOVE

Ova je utakmica sve ili ništa za obje momčadi
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Hrvatski nogometaši sutra moraju pobijediti kako bi zadržali izglede za final-four, koji bi onda potvrdili eventualnom pobjedom na Wembleyu u nedjelju. Vatreni žele pobjedu na krcatom Maksimiru, ali i Španjolci su došli s misijom "pobjeda". Oni bi s nova tri boda bili sigurni među četiri najbolje reprezentacije Lige nacija. Španjolski izbornik Luis Enrique doveo je reprezentaciju u Zagreb, a u večernjim satima on i Sergio Ramos, dobro raspoloženi, izišli su pred novinare.


- Jedno je sigurno, ova će utakmica biti drukčija od one u Elcheu, malo toga se može usporediti - počeo je španjolski izbornik Luis Enrique.


Španjolska će, ako pobijedi, osigurati prvo mjesto u skupini. Ali ako izgubi od Hrvatske, prijeti joj da na kraju završi druga i izgubi status nositelja u kvalifikacijama za Euro.


- Ova je utakmica sve ili ništa i za nas, ali i za Hrvatsku. Ovo je kratko natjecanje, lako je spotaknuti se, sve opcije su otvorene. Hrvatska ima šanse za kvalifikacije ako pobijedi posljednje dvije utakmice, to moramo prihvatiti. Ali mi se nadamo da ćemo već večeras sve riješiti - napomenuo je Enrique, koji nije želio izdvojiti ni jednog od svojih igrača - tko je najjača karika, a s kojom pozicijom ima problema.


- Imam 24 raspoloživa i jednaka igrača. Svi su oni jedna momčad, a momčad je najvažnija.


Kakvu Hrvatsku očekuje?


- Mislim da će biti suprotno od onoga što je Modrić najavio (Luka je rekao da će Hrvatska igrati strpljivo, nap. a.) i da će Hrvatska početi odmah s pritiskom. Ali nitko od nas ne želi otkriti što će napraviti, na terenu ćemo sve vidjeti - zaključio je izbornik.


Sergio Ramos je prije nekoliko dana nahvalio Jordija Albu iz Barcelone. Njega je izbornik ignorirao u svojim prvim utakmicama na klupi reprezentacije, ali uoči Hrvatske dobio je poziv. Je li Španjolska jača s Albom?


- Jedan je od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji. Ali svi su dobri, odigrat ćemo na visokom nivou - rekao je kapetan "furije", koji u maniru pravog kapetana stalno ponavlja kako bi iskusni igrači trebali skinuti pritisak s mladih u momčadi.


- Mlade treba pustiti da uživaju na terenu, a mi stariji moramo preuzeti odgovornost i njihove pogreške na sebe.


Sergio Ramos osvrnuo se na kritike koje dobiva od kolega, Dejan Lovren nedavno je rekao da Španjolac griješi više od njega, ali da ga ne prozivaju jer Real uvjerljivo pobjeđuje.


- Ne bih htio kritizirati nikoga i odgovarati na frustrirane komentare. Neki ljudi žele biti na naslovnicama, a ja sam takav kakav jesam. Posvećen nogometu i to je ispravno. Svatko ima svoje mišljenje, ali meni je drago da treneri imaju samo dobre riječi za mene i da mi pokazuju povjerenje - kazao je Ramos te otkrio kakvu Hrvatsku očekuje:
- Čeka nas finale, utakmica koja može odlučiti rasplet i za Hrvatsku, a i za nas. Nije stvar samo rezultata, ne očekujem briljantnu utakmicu kao u Elcheu. Modrić i Rakitić su snažni, daju uvijek sve od sebe, ali ne moramo se obraniti od jednog ili dva igrača, nego cijele momčadi, koja je vrlo jaka. I. Li.
Španjolci žele novo zlatno razdoblje, kakvo je bilo od 2008. do 2012., kada su osvojili dva Eura i jedan SP
S NOVIM IZBORNIKOM POČELA EVOLUCIJA U IGRI
Nakon što je ljetos Španjolska ispala već u osmini finala Svjetskog prvenstva od domaćina Rusije, na klupu "furije" sjeo je Luis Enrique, koji se godinu dana odmarao nakon trogodišnjeg posla u Barceloni. On je pomladio momčad pozvavši igrače poput Hernándeza i Hermosa, no uz podršku iskusnih igrača, poput 32-godišnjeg kapetana Sergia Ramosa, i 30-godišnjeg veznog Sergia Busquetsa.

- Enrique smatra kako nije potrebno napraviti totalni zaokret u momčadi, ali je odlučio napraviti promjene. S njime je počela evolucija u našoj igri - kazao je Hernandez, jedan od tih novih igrača Španjolske na sredini terena.
Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike