Sport
ZLATKO DALIĆ

Na vrata Lovre Kalinić,
lijevi bek Jedvaj ili Milić
Objavljeno 14. studenog, 2018.

Vezani članci

ŠPANJOLCI DOŠLI PO BODOVE

Ova je utakmica sve ili ništa za obje momčadi

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA

Rasprodan Maksimir: Elche neka ostane loš dan

Zlatko Dalić i njegovi Vatreni u četvrtak na Maksimiru idu isprati gorak okus koji traje još od prvog susreta sa Španjolcima u Ligi nacija. Cilj je zaustaviti moćnu "furiju", bilo bi lijepo pobijediti i makar malo ublažiti rane zbog onih katastrofalnih 6:0 iz Elchea. Dalić i uoči ove utakmice muku muči kako skrpati sastav, a najveća dvojba bila je koga poslati na vrata, još veća koga staviti na lijevu stranu, jer, eto, uoči Španjolske ozlijedili su se svi lijevi braniči u hrvatskoj reprezentaciji. I prije smo bili tanki na lijevom beku, a sada smo nikakvi. Jednostavno, Dalić nema ni jednog na raspolaganju, pa će morati improvizirati.


- Ma nemam previše dvojbi oko sastava, nema puno nepoznanica. Vas najviše zanima tko će braniti, e pa na vratima će biti Lovre Kalinić. On ima naše puno povjerenje - kazao je Dalić.


A kako će pokriti rupu na lijevom beku?


- Pivarić trenira, ali nećemo riskirati i lijevog beka će igrati Tin Jedvaj ili Antonio Milić - otkrio je izbornik, dodavši:


- Obojica imaju plusova i minusa. Jedvaj je u posljednje vrijeme igrao jako dobro, dao je neke pogotke, ali to nije njegova pozicija. Milić nije toliko igrao, ali on je kandidat.


Hrvatska nogometna reprezentacija nakon dugo će vremena igrati pred rasprodanim stadionom u pravoj domaćinskoj atmosferi.


- Želim zahvaliti našim navijačima. Da je kapacitet stadiona četiri puta veći, stadion bi bio pun. To je za nas najvažnije u ovom trenutku.


Hrvatska je u prvom susretu sa Španjolskom, u Elchenu, doživjela rezultatski debakl upisavši najteži poraz u povijesti (0:6). Ta utakmica može biti pouka kako se večeras postaviti na Maksimiru.


- Mi smo tada odigrali dobro 20 minuta, možda i bolje nego na SP-u, ali nismo zabili i utakmica se okrenula u drugom smjeru. Ponovo ćemo tražiti visoki presing i defenzivni blok. Želimo tri boda, koja su nam bitna uoči ždrijeba skupina za EP, ali pobjeda nam otvara i da na Wembleyu odlučujemo o prvaku skupine - dodao je hrvatski strateg.


Nije ni Španjolska stroj bez greške, uostalom pokazala je to u porazu od Engleske.


- Španjolska je pokazala dva načina i dva stila igre. Međutim, to je jako kvalitetna momčad. Luis Enrique promijenio je stil, sada igra brzim i okomitim loptama. Protiv nas su bili razigrani i goropadni. Moramo se voditi tom utakmicom, moramo to respektirati i uzeti u obzir.


Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić kaže kako navijači večeras mogu očekivati onu pravu Hrvatsku.


- Nakon povijesnog uspjeha na SP-u za nas su utakmice Lige nacija došle prebrzo. Bili smo ispražnjeni emotivno i fizički i nije bilo lako nastaviti s top-igrama nakon Rusije. To su glavni razlozi teškog stradanja u Elcheu. Međutim, sada smo svi u boljoj formi. Istina, otišli su neki važni igrači, ali i njihove su zamjene dosta dobre. I u prošlosti se uvijek pokazalo da možemo naći nove igrače - poručio je kapetan Vatrenih Modrić. I. Liović
Ivana Liović
Ono što nas motivira jest igranje za hrvatsku reprezentaciju, bez obzira na natjecanje, poručio je Luka Modrić
NEĆE SE PONOVITI ELCHE
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nada se kako će se Španjolska "malo opustiti" u četvrtak te je uvjeren da se neće ponoviti utakmica od prije dva mjeseca, kada je Hrvatska doživjela katastrofu od 0:6.

- Znam da se neće ponoviti Elche. U toj su utakmici hrvatski nogometaši bili pali nakon Svjetskog prvenstva, a Španjolska je momčad visoke razine i iskoristila je slabost suparnika - kazao je predsjednik HNS-a za španjolske sportske novine Marca, a onda je nešto dodao o večerašnjem gostu Maksimira:

- Znate, boli me ta utakmica sa Španjolskom i tih 0:6. No imam veliko poštovanje prema njoj, Španjolska je moj drugi dom.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike