Sport
NK ČEPIN

Dostigli dva pogotka, ali se remijem udaljili od jesenske titule
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Odigravši bez pobjednika u Koprivnici (2:2) nogometaši Čepina zaostali su tri boda za vodećom vinkovačkom Cibalijom dva kola uoči završetka jesenskog dijela prvenstva. Udaljivši se tako od jesenske titule, koja će, premda još nije matematički odlučeno, vrlo vjerojatno, prezimiti u Vinkovcima, ali pokraj čepinske Uljare nisu nezadovoljni ni trenutnim drugim mjestom, s kojeg će, izvjesno, dočekati proljetni nastavak. Trećeplasiranom, naime, Belišću pobjegli su pet bodova i teško je očekivati da će momčad trenera Igora Totha tu prednost do kraja prosuti. U nedjelju u Koprivnici domaćin je imao dva pogotka prednosti. Međutim, ponovno je čepinski junak bio kapetan Luka Agatić. Postigao je pogodak u posljednjoj koprivničkoj minuti. Prije toga bio je i strijelac pogotka u 63. minuti pa su Čepinčani tako spasili bod nakon što je domaćin imao dva pogotka prednosti. No, takva prednost, kako tvrde u Čepinu nisu bili pravo mjerilo nedjeljnih odnosa snaga.

- Kada izjednačiš u posljednjoj minuti, tada moraš biti zadovoljan ishodom, ali je tijek susreta sugerirao da su svi bodovi trebali pripasti nama. Bili smo, naime, znatno bolji od Koprivničana, kojima smo prvi pogodak poklonili, a drugi primili iz domaćinskog kaznenog udarca, ali smo do kraja iskazali karakter i uspjeli izbjeći poraz. Posebice jer smo to ostvarili kada smo imali igrača manje, jer je iskusni Kuburić upario žute kartona i morao je prije vremena otići u svlačionicu. Dokazali smo i ovaj put da trenutačno drugo mjesto na tablici nije slučajnost te da momčad ima potencijal i mogućnosti za više, a koliko, imat će se vremena analizirati tijekom zimske stanke - znakovito je čepinski šef struke analizirao koprivničku, djelomično uspješnu, epizodu.

Slijedi posljednja ovojesenska, domaća utakmica, u kojoj će pokraj Uljare doći požeška Slavonija.Do kraja jesenskog dijela sezone Čepinčani će još gostovati u Jelisavcu.

- Za spuštanje jesenske zavjese primjeren protivnik, koji će mojim igračima biti motivirajući, jer su Požežani ugledni na ovim prostorima. Trenutačno ne kotiraju sukladno s tim pedigreom, ali sigurno više vrijede nego što aktualni tablični status (po)kazuje. Prošlu rundu prepustili su bodove vinkovačkom lideru, ali mu se dobro suprotstavivši tako da je jasno da ćemo morati biti pravi kako bismo se općeželjenom pobjedom oprostili od naših pristaša za tekuću godinu. Izostat će Kuburić, a vratit će se oporavljeni Krstanović, ali i unatoč toj kadrovskoj razmjeni imamo dostatno širok kadar, koji je sposoban pobjednički zaključiti domaću polusezonu, u kojoj smo već sada uspješniji nego u prethodnoj premijernoj trećeligaškoj - optimistično je zaključio Toth, najavivši nedjeljni susret 14. kola. D.Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike