Sport
NK BELIŠĆE

Do kraja prvoga dijela osvojiti svih šest bodova
Objavljeno 14. studenog, 2018.
- Želimo napasti mjesto koje će nas odvesti u Drugu ligu - rekao je predsjednik Ivan Jurković

Nogometaši Belišća u posljednje tri utakmice od maksimalnih devet bodova svoj su konto poboljšali za samo jedan bod. Premda su malo zaostali za vodećima na tablici, unatoč takvom slabijem bodovnom učinku u posljednjim kolima, Belišćani se nalaze na visokom trećem mjestu na tablici Treće HNL "istok". Vodeća Cibalia trenutno im bježi osam bodova pa matematički Belišćani nikako ne mogu prvi presjeći ciljnu vrpcu na kraju jesenskog dijela prvenstva.


Ivan Jurković nekada je bio nogometaš, a danas obnaša funkciju predsjednika Nogometnog kluba Belišće. Gledao je, naravno, sve utakmice Belišća u dosadašnjem dijelu prvenstvu i točno zna što priča, gdje su problemi, a gdje je ostvaren napredak. Naravno, zanimali su nas i planovi koje imaju Belišćani u ovom prvenstvu


Za početak je analizirao dosad učinjeno.


- Dolaskom trenera Davora Rupnika plan je bio da pronađemo 20-ak igrača s kojima bismo krenuli iduće sezone u borbu za prvo mjesto. Međutim, brzo smo sredili svoje redove, vidjeli mogućnosti svih momčadi u ligi i odlučili se da pokušamo već sada osvojiti mjesto koje će nas odvesti u Drugu ligu.


Znači, do kraja sezone napadate drugoligaško društvo?


- U 2019. godini klub slavi vrijedan sportski jubilej, 100 godina postojanja. Kroz igre na terenu i pobjednički mentalitet želimo svim ljubiteljima nogometa koji nose Belišće u srcu omogućiti gledanje drugoligaškog nogometa. Ako to ne bude kojim slučajem u ovoj natjecateljskoj sezoni, u idućoj vjerujemo da je moguće. Za proljetni dio prvenstva ciljano ćemo dovesti pojačanja i popuniti mjesta za koje trener Rupnik misli da trebaju u momčadi - pričao je predsjednik Jurković.


Kakav ste cilj postavili treneru i momčadi u posljednja dva jesenska kola?
- Protiv Zrinskog promašili smo šest prigoda. Zrinski je svoje zabio i na kraju zasluženo pobijedio. Računamo kako smo protiv Vihora, Bedema i Zrinskog stvorili 16 stopostotnih prilika i postigli samo jedan pogodak. Realizacija je trenutno naš najveći problem. Ne može trener s klupe ili predsjednik s tribina ugurati loptu u mrežu, to mogu samo igrači, a oni to ne čine. Treba u posljednje dvije utakmice osvojiti šest bodova i onda sjesti i vidjeti kako dalje. Mladost iz Ždralova moramo dočekati kao prave sportske prijatelje jer u prošloj sezoni u zadnjem kolu pobijedila je Varteks i tako nama pomogla indirektno u borbi za opstanak u ligi. Na terenu od naših igrača očekujem odgovornu, discipliniranu i efikasnu igru da konačno upišemo tri boda. I sada tvrdim da ćemo protiv Mladosti i Vukovara 1991 stvoriti sigurno deset prilika, ali ostaje upitno koliko ćemo ih realizirati. Iskreno se nadam pozitivnom ishodu i našoj pobjedi - zaključio je predsjednik belišćanskog trećeligaša.


Zdenko KAPTALAN
28

pogodaka postigli su Belišćani u dosadašnjem dijelu trećeligaške sezone
DRUGI NAJEFIKASNIJI
Dugo su nogometaši Belišća bili najefikasnija momčad Treće hrvatske lige "istok". Status su tek malo pogoršali, trenutno su u tom dijelu tablice na drugom mjestu, samo pogodak manje od vodeće Cibalije, koja je postigla 29 pogodaka. A u posljednje vrijeme belišćanska realizacija "šteka". Što se tiče primljenih pogodaka, manje od Belišća dosad su išli po loptu u mrežu nogometaši Cibalije (9), Zrinskog (14), Vihora i Čepina (15), a novogradiška Sloga primila je 17 pogodaka, jednako kao i trećeligaš iz grada papira.
Najčitanije iz rubrike