Sport
NK ZRINSKI

U Jurjevac stiglo svjetlo i odmah ostali i bodovi
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Na gostujuću vrlo uvjerljivu pobjedu nad Vukovarom 1991 u Vukovaru (0:3), nadovezala se u proteklom kolu domaća pobjeda nad vrlo visokokotirajućim Belišćem (2:1). Tako je nakon mjesec i pol dana te odigrane tri utakmice u tom periodu kompletan plijen ostao u Jurjevcu. Momčad trenera Antuna Labaka tako se vratila na pobjedničku stazu budući da je prije pobjeda u Vukoaru i nad Belišćem na domaćem travnjaku, šest utakmica u nizu bila bez pobjede zbog čega se udaljila od samog vrha ljestvice. Iz jurjevačkog tabora govorili su o krizi rezultata, a ne igre, što se sada vratilo u srazu s vrlo dobrim protivnikom koji je mogao odnijeti i sve s igrališta Bara. No, u glavnoj ulozi ponovno je bio vratar Zrinskog Denis Pintarić, koji je uspio u nastavku susreta svoju mrežu sačuvati netaknutom. A s druge strane njegovi su sugrači nakon vodstva gostiju, postigli dva pogotka.

- Na neki način nam se protiv Belišća vratilo propušteno u prethodnim utakmicama. Znali smo da nas očekuje zahtjevna zadaća, što se potvrdilo i u praksi te ne bio bilo nezasluženo da su Belišćani odnijeli bod sa sobom. Poveli su vrlo rano u prvom poluvremenu i mi smo to uspjeli anulirati već do odmora, a potom sačuvati u nekoliko navrata i izglednim situacijama mrežu netaknutom te na kraju postići pogodak i domoći se vrijednih bodova, prepričavao je trener Zrinskog Antun Labak koji je podizanje forme u završnici svoje momčadi objasnio poboljšanjem uvjeta na jurjevačkom igralištu Bara.

- Podignuli smo se u završnici to je činjenica, a što možemo pripisati konačno odrađenim treninzima prema planu. Na cijelom igralištu naime, sada imamo reflektore te se može nesmetano raditi i to se sada već vidi na terenu - zadovoljno je trener Zrinskog zaključio epizodu s Belišćem.

Slijedi zadnje ovojesensko gostovanje u Pleternici gdje

- Idemo se nadigravati bez opterećenja koje je veće na strani domaćina. Pokušat ćemo doći do bodova, ali u izmijenjenom sastavu jer će prigodu dobiti neki mladići iz drugoga plana. Očekujem da će opravdati povjerenje u toj zahtjevnoj utakmici jer domaćin većinu svojih bodova osvaja kod kuće. Mi nemamo pretjeranog rezultatskog imperativa stoga ćemo pokušati igrom zadovoljiti domaću publiku, ali isto tako i konačnim rezultatom iz rastužiti rastužiti - najavio je Labak posljednje ovojesensko gostovanje Zrinskog. D.Lekšan
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike