Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA VODEĆE I NEPORAŽENE U PRVOJ HRVATSKOJ LIGI

Bodove moraju osvajati i u gostima
Objavljeno 15. studenog, 2018.
Kada je na kraju prošle sezone bilo jasno da se odbojkašice Osijeka sele u Prvu ligu, u klubu su prije početka novog ciklusa jasno dali do znanja da ih zanima ekspresni povratak u superligaško društvo. Naravno, davati hrabre i precizne prognoze unaprijed može se često obiti o glavu, ali sudeći prema dosad odigranih šest kola, učenice Miroslava Đekića na pravom su putu da ostvare zacrtano. Trenutno su jedina ekipa u konkurenciji koja ne zna za poraz, na kontu je 17 bodova, jedan nedostaje da saldo bude i maksimalan. Najbliža pratnja zaostaje tri, odnosno pet bodova.

- Ima još dosta posla, ali naravno da možemo biti iznimno zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone. Prije početka imali smo neke želje, ali one se jedino mogu realizirati na parketu. Nama trenutno dobro ide, neka tako i ostane - priželjkuje trener Đekić, koji naglašava da su dobre igre plod dobrog rada.

- Znamo da se ekipa značajno izmijenila, dodatno pomladila, stoga nisam imao uvid kakva bi mogla biti reakcija na utakmicama. Naravno da je ovo i rezultat dobrog rada igračica u pripremama, a kada su zaredale pobjede, raspoloženje i samopouzdanje još su više narasli - smatra trener Osijeka, koji je ove jeseni ipak doživio jedan poraz. On ih je zadesio u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, kada je u Gradskom vrtu bolji bio prvoligaš Kaštela Cemex.

- Imali smo dobrih razdoblja i u toj utakmici, gdje smo možda malo precijenili suparnice. Najvažnije je da nas taj poraz nije poremetio jer smo poslije toga dobili važnu prvenstvenu utakmicu protiv Dinama - naglašava Đekić.

Kup-obveza više nema, Osijek se tako maksimalno može posvetiti onim prvenstvenim. Pobjednička serija ide u opasnu kušnju, jer su pred Krivić, Grahovac, Šimunec, Đurić i ostalim igračicama čak tri uzastopna gostovanja. Prvo je na redu ono u Splitu, nakon čega slijede Kostrena i slavonski derbi u Novoj Gradiški, koja je jedina uspjela otkinuti bod i dva seta protiv lidera.

- Jesmo vodeći i neporaženi, ali posao još nije gotov. Split i Nova Gradiška su ekipe koje žele nakon osnovnog dijela biti među četiri vodeća sastava i bit će teški ispiti. Mi smo trenutno malo odmaknuli od ostalih, a ako s ove gostujuće turneje donesmo dosta bodova, tada ćemo biti nadomak ostvarenja cilja. Neće biti lako jer smo sada i meta konkurencije, ali veselimo se novim izazovima. Neki okvirni plan je da u drugu fazu natjecanja prenesemo 13-14 bodova, u tom slučaju smiješi nam se povratak izgubljenog statusa. No, ima još dosta utakmica, treba ići redom i što je duže moguće držati trenutnu razinu igara i rezultata - priželjkuje trener odbojkašica s Drave Miroslav Đekić. N. Benčina
PRVA LIGA (Ž)
1.Osijek       6       6       0       18:2       17

2.Zadar       6       5       1       15:5       14

3.N.Gradiška       6       4       2       14:10       12

4.Dinamo       6       3       3       13:9       11

5.Split       6       4       2       13:9       11

6.Kostrena       6       2       4       8:13       6

7.Azena VG       6       0       6       2:18       1

8.Drenova       6       0       6       1:18       0
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike