Osijek
NOVA PJEŠAČKA STAZA I DRVORED NA SJENJAKU

U 2019. na Sjenjak stiže vozilo za održavanje
Objavljeno 14. studenog, 2018.
"Slonovska staza" na Sjenjaku kod kućnog broja 23 pretvorena je u urbanu betonsku stazu dužine stotinjak metara. Predstavio je to jučer na konferenciji za novinare dogradonačelnik Boris Piližota.

Zasađen je i novi drvored, bit će postavljene klupe i u cijelosti će biti zatravljena površina od oko 400 četvornih metara, pojasnio je Piližota, a direktor Unikoma Davor Vić naglasio je kako Sjenjak ima drvorede stare i više od 40 godina, što je zahtjevnije za održavanje. Stoga je Unikom donio novi program održavanja javne higijene i hortikulture na području cijele Gradske četvrti Novi grad, koji je počeo ove, a nastavit će se i sljedeće godine.

- To se ponajprije odnosi na Sjenjak zbog specifičnosti opadanja lišća, granja i kore drveća na staze. Od sljedeće godine imat ćemo jači strojni režim čišćenja, odnosno Sjenjak će imati vlastito vozilo koje će održavati sve što je potrebno – naglasio je Vić.

M. Mihelić
Pješački prijelaz i zabrana parkiranja
Stručna suradnica u Upravnom odjelu za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Grada Osijeka Sonja Kovač podsjetila je na postavljanje pješačkog prijelaza ispred broja 5, kao i zabranu parkiranja u tome dijelu te na energetsku obnovu čak osam zgrada na Sjenjaku

- Sjenjak je najmnogoljudnije naselje, s oko 11 tisuća stanovnika te 126 tisuća četvornih metara zelenih površina – rekla je Kovač.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike