Sport
NEIZVJESNOST OKO NAPADAČA

Muzafer Ejupi bi krajem mjeseca mogao ući u puni trening
Objavljeno 14. studenog, 2018.

Potpuni mir ovih dana vlada u Gradskom vrtu. Trijumf u Koprivnici vratio je pobjedničko ozračje u redove bijelo-plavih, a trener Zoran Zekić svojim je igračima dao tri dana odmora, pa će društvo na okupu, nakon Koprivnice, biti danas ujutro.

I sam Zekić nestrpljivo očekuje nastavak aktivnosti jer ga zanima tko će mu se od ozlijeđenih i bolesnih staviti odmah na raspolaganje. Kao tijekom svake stanke, stručni stožer imat će i posebnih zadataka, do susreta s Lokomotivom misija će biti pronaći adekvatnu zamjenu za jednog od najboljih igrača u posljednje vrijeme, Harisa Hajradinovića. On je protiv Slaven Belupa dobio treći žuti karton pa će biti prisiljen preskočiti iznimno važan okršaj s Lokomotivom, no u Gradskom vrtu nadaju se kako će im roster nakon stanke biti bogatiji, pa će se moći pronaći privremeno rješenje za Hajradinovićev izostanak. Trebao bi to biti Ezekiel Henty, koji je nakon liječenja trbušne stijenke u Rimu, vrativši se u Osijek, pao pod naletom viroze, zbog čega nije bio u konkurenciji za utakmice protiv Dinama i Slaven Belupa. No, kada stanka završi, krajnje je vrijeme da ga opet vidimo na terenu, nadamo se, u onim pravim izdanjima, kada je živa napast za svaku obranu. Povratak treningu očekuje se i u slučaju Dmitra Lope i Tomislava Šorše, a Petar Bočkaj, kojeg su srušile vodene kozice, mogao bi se vratiti krajem tjedna. Zbog te bolesti Pero se morao zahvaliti izborniku Nenadu Gračan na pozivu u U-21 reprezentaciju. U njoj će, pak, biti rekonvalescent Robert Mudražija, za kojeg to u ovom trenutku možda i nije idealna situacija jer bi mu itekako dobro došlo još nešto jačeg treninga nakon mjesec i pol dana stanke, koji u reprezentativnom okruženju neće dobiti. Inače, tijekom stanke Zekić na raspolaganju neće imati ni Marijana Ćavara, koji će biti s U-21 reprezentacijom BiH (u toj selekciji neće biti Stjepana Radeljića, koji je ozlijeđen, nap. a.), te Boška Šutala, jer je dio U-19 hrvatske reprezentacije. No to je uglavnom sve poznato. Najveća neizvjesnost vlada oko najboljeg Osijekova strijelca u aktualnom igračkom kadru, Muzafera Ejupija. Makedonski napadač već je duže od pola godine izvan stroja zbog problema s bubrezima. Koliko nedostaje, najbolje će oslikati podatak da se u samo godinu i pol dana igranja probio među 25 najboljih klupskih strijelaca svih vremena u HNL-u. Da je bio zdrav, danas bi već vjerojatno bio i među prvih 15, ali u ovom je trenutku najvažnije pitanje - kada će se vratiti. Ejupi već neko vrijeme lagano trenira s momčadi, ali se i dalje mora pridržavati svih liječničkih uputa te se nadati kako će posljednja kontrola dati rezultate koji će mu upaliti zeleno svjetlo za ulazak u normalan trening. Taj ključni dan trebao bi biti krajem ovog mjeseca, a toplo se nadamo kako će Osijekov "fox in the box" biti posve zdrav. Naravno, ne treba ga očekivati u akciji već ove jeseni, ali ako sve bude prema očekivanjima, u proljeće bi opet mogao zabijati i svojim pogodcima vući bijelo-plave prema najboljem plasmanu u povijesti.

Dok se čeka na Ejupijev povratak, za napadački dio momčadi iznimno bi važan bio Hentyjev povratak, jer dosad smo samo jednom imali priliku na djelu vidjeti napadački trozubac Boban-Henty-Marić. Bilo je to u Maksimiru protiv Dinama i tada ni izbliza nisu pokazali potencijal koji imaju. No bio je to trenutak kada je Boban igrao sa slomljenom kosti noge, a Henty s bolnom trbušnom stijenkom, pa nisu bili u stanju pružiti maksimum. D.Keler
DANAS U TENJI
Nakon jutarnjeg treninga nogometaši Osijeka će danas u ranoposlijepodne skoknuti u jedno od predgrađa i odigrati prijateljski susret. Bit će gosti Slavonca u Tenji, koji slavi 90. rođendan. Utakmica na igralištu Adica počinje u 14 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike