Sport
KICKBOXING TURNIR "KUTINA OPEN"

Najsjajnije medalje za HUS, Sveti Duh i Slatinu
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Tomislav Cukor proglašen najboljim seniorom u disciplini light contact i potvrdio je odličnu formu pred EP u Mariboru
U organizaciji KBK-a Kutina i Hrvatskog kickboxing saveza, u Kutini je održan jubilarni, 20. međunarodni kickboxing turnir "Kutina Open". Nastupila su 383 natjecatelja iz 64 kluba iz šest država.
U Kutini se predstavilo i pet članova Centra za borilačke sportove HUS iz Osijeka. Osvojili su četiri zlata i jednu broncu. Prva mjesta od "husovaca" osvojili su Filip Matić u disciplini low kick za juniore do 75 kilograma, Filip Ivešić među juniorima do 71 kilogram u disciplini K-1, Tomislav Cukor u seniorskoj konkurenciji do 79 kilograma u light contactu i Marko Žovin također u seniorskoj konkurenciji u light contactu do 84 kilograma. Broncom se pak okitio Patrik Bačani u juniorskoj konkurenciji do 75 kilograma. Treba reći kako je Tomislav Cukor proglašen najboljim seniorom u disciplini light contact i potvrdio odličnu formu za Europsko prvenstvo u Mariboru na kojemu će nastupiti u sastavu reprezentacije.


Odličnim su se predstavili i članovi Kickboxing kluba Sveti Duh iz Osijeka. Osvojlii su tri prva, jedno drugo i tri treća mjesta. Prva mjesta osvojili su Ana Vuković u kick lightu u kategoriji starijih kadetkinja do 50 kilograma, Antonio Krajinović u low kicku do 75 kg. Krajinović je nakon pobjede prekidom u polufinalnoj borbi finale zbog ozljede predao suparniku. Zlatom od članova Svetog Duha okitio se i reprezentativac Borna Bilandžić (do 69 kg) koji je proglašen za najboljeg juniora natjecanja u kick lightu. Drugo mjesto osvojio je Borna Šobota u konkurenciji juniora do 74 kg, a treća mjesta osvojili su Mirna Pejić u konkurenciji starijih kadetkinja preko 65 kg i Marin Šumiga u konkurenciji juniora u kick lightu do 74 kilograma.
Zapaženi su bili i članovi TKD kluba Slatina. Budući da je riječ o kickboxing natjecanju, oni su nastupili za zagrebački Taekwon-Do & Kick boxing klub Legend. Većini slatinskih natjecatelja bilo je to prvo veliko međunarodno natjecanje pa su, osim medalja, stekli i značajno iskustvo. Zlatnim medaljama okitili su se Stefani Oskomić u kategoriji do 25 kilograma, Eva Gal u kategoriji do 28 kilograma i Una Maravić u kategoriji do 65 kilograma. Srebrnu medalju osvojila je Marija Bljakaj u kategoriji do 55 kilograma, a brončane medalje osvojili su Rene Milaščević u kategoriji do 25 kilograma, Matej Marković u kategoriji do 32 kilograma, Milan Ivić u kategoriji do 32 kilograma, a petero Slatinjana imalo je zapažene nastupe, ali su ovaj put ostali bez medalje. P.Ž./K.L.
Većini slatinskih natjecatelja bilo je to prvo veliko međunarodno natjecanje pa su, osim medalja, stekli i značajno iskustvo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike