Sport
ODABRANI IGRAČI ZA LILLE

Krajan na veliki finale vodi sastav iz Zadra
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Izbornici teniskih reprezentacija Hrvatske i Francuske, Željko Krajan i Yannick Noah, objavili su popis igrača na koje računaju u velikom finalu Davis Cupa, koje se od 23. do 25. studenoga igra na zemljanoj podlozi u Lilleu.


Krajan nije ništa mijenjao u odnosu prema rujanskom polufinalnom susretu u Zadru. Momčad koja je u sportskom centru Višnjik srušila Amerikance ide i na Francuze. Hrvatsku će u Lilleu predvoditi Marin Čilić, adut za singl je i Borna Ćorić, a, kako se čini, Krajan u paru računa na Ivana Dodiga i Matu Pavića. Naš izbornik u Francusku kao petog igrača vodi Franka Škugora. Iako je bilo nagađanja da bi u reprezentaciju mogao upasti i Nikola Mektić, koji igra odlično u parovima, Krajan ipak nije želio ništa mijenjati, pa na finale vodi pobjednički sastav iz Zadra. Hrvatska petorka na čelu s kapetanom momčadi Krajanom ide na noge Francuzima i pokušat će donijeti Hrvatskoj drugi naslov pobjednika Davis Cupa. Prvi smo osvojili 2005., kada su Ljubičić, Ančić i društvo u Bratislavi svladali Slovačku. Prije dvije godine Hrvatska je također igrala veliki finale, ali tada je u zagrebačkoj Areni naslov pobjednika slavila Argentina. Ovo je Hrvatskoj treće finale, u kojem ide uzeti svoju drugu "salataru".
Sastav za finale prijavio je i Yannick Noah, koji ne može računati na prvi reket Francuske Richarda Gasqueta. Nema Gasqueta, ali u francuskoj postavi nema još dva najbolje rangirana igrača s ATP ljestvice - Gaela Monfilsa i Gillesa Simona, pa ulogu prvog igrača momčadi preuzima Lucas Pouille, trenutačno 32. tenisač svijeta. Noah je prijavio i Jo-Wilfrieda Tsongu, Jérémyja Chardyja te par Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert, koji trenutačno nastupaju na ATP finalu u Londonu. Pričuve su Benoît Paire i Julien Benneteau, ako se netko ozlijedi do finala. Francuski izbornik je u momčad uvrstio Tsongu iako je ove godine zbog ozljede odigrao malo mečeva i skliznuo na 261. mjesto ATP ljestvice. Bio je više od pola godine izvan terena, vratio se u rujnu te nastupio na četiri dvoranska turnira i upisao samo jednu pobjedu, i to u Antwerpu protiv Guida Pelle. Iako se očekivalo kako bi moglo doći do velike pomirbe da bi Francuzi nastupili u svom najjačem sastavu, to se nije dogodilo i domaćin će protiv Hrvatske igrati bez Gillesa Simona, koji je "penicilin" za Čilića. Dosad su igrali sedam puta i čak šest dvoboja dobio je Francuz. Također, dva je puta igrao protiv Ćorića i oba je puta slavio. Simon preskače finale zbog sukoba s Francuskim teniskim savezom, a Gael Monfils (3-0 protiv Čilića i 2-0 protiv Ćorića) u svađi je s izbornikom Noahom. Njihovo neigranje hendikep je za Francusku, ali vrlo dobra vijest za Hrvatsku. I. Liović
Izbornik Krajan u Francusku vodi Marina Čilića, Bornu Ćorića, Ivana Dodiga, Matu Pavića i Franka Škugora
Najčitanije iz rubrike