Regija
FILM

O herojima Vukovara u Splitu, Sisku i Krapini
Objavljeno 14. studenog, 2018.
VUKOVAR
U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, u srijedu, 14. studenoga, s početkom u 19 sati u multifunkcionalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu održat će se projekcija filma "Slike iz života ratnika" redatelja Silvija Mirošničenka, kao i u četvrtak, 15. studenoga, film će se prikazati i u kinodvorani Doma kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku s početkom u 18 sati.


U petak, 16. studenoga, u festivalskoj dvorani POU-a Krapina u 18 sati prikazat će višestruko nagrađivani film "Sve je bio dobar san" redatelja Branka Ištvančića.


Riječ je o potresnim, intimnim i dirljivim dokumentarcima koji kroz priče Ivana Anđelića - Doktora i majke Lyliane Fournier na duboko osoban način kroz njihovu vizuru proučavaju događaje iz vremena borbe za obranu Vukovara i nakon njegove okupacije. Oba filma pokazuju koliko je Domovinski rat izmijenio životne puteve i sudbine glavnih protagonista čije posljedice trpe i danas. Ivan Anđelić - Doktor višestruko je ranjavan, a Lyliane Fournier i dalje žaluje zbog gubitka sina Jean-Michela Nicoliera za čijim se posmrtnim ostatcima i dalje traga.
Dokumentarci lišeni politikantstva pokazuju kako se mali čovjek usprkos svemu ponosno nosi s nehumanim i nametnutim ratom u kojemu pokušava zadržati ljudskost. M.K.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana