Osijek
BUČNI DOBAVLJAČI NA SJENJAKU

Jutrom ih budi bacanje paleta
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Možete li si predočiti kakvu buku stvaraju palete bačene na pod u 5.30 ujutro? Ista je buka od paleta koje se “rolaju” niz spuštenu rampu kamiona, a tako postupaju dostavljači koji dovoze robu u Konzum na Sjenjaku. Tvrdi ovo Gabrijela Vrbanić sa Sjenjaka rekavši da se nakon opomene roba počela dovoziti i istovarati u 6 sati, no nakon nekog vremena opet pola sata ranije.

- To je buka kakvu ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju! Mi svakoga jutra slušamo jednu te istu buku, i to u doista ranim jutarnjim satima, što nipošto nije u redu. Upozorila sam ih na odredbe Zakona o zaštiti od buke i članak 5 u kojemu stoji da noć traje do 7 sati ujutro, odnosno da se dostave ne mogu i ne smiju obavljati prije 7 sati. Također, prema istom Zakonu, postoji i indikator noćne buke koja izaziva poremećaj sna, a ako je noć do 7 sati to valjda nešto znači – naglašava Vrbanić podsjećajući na to da je Sjenjak isključivo stambeno naselje i buka smeta ne samo njoj nego i ostalim stanarima. Nije sporna dostava, kaže, nego način i vrijeme.

Konzum, činjenično, nije jedina tvrtka koja se nalazi u prostorijama RK IPK-a, no Vrbanić kaže da ničije dobavljače osim onih koji dovoze u Konzum stanari ne čuju. Ako drugi mogu istovarati u pristojno vrijeme i čine to bez prevelike buke, smatra Vrbanić, onda bi i dobavljači Konzuma trebali istovarati robu na isti, tiši način.

- Omogućite nam miran san do 7 ujutro! – apelira Vrbanić.
M. Mihelić
Konzum: Upozorit ćemo dobavljače
Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma, kaže kako je sporna dostava kruha, mesa i tiska te priznaje da se znalo dogoditi da dođu nešto ranije.

- Gospođa je u pravu i dogovorit ćemo s njima da poštuju rokove te da ne dolaze toliko rano. Napominjem da u 5.20 i nemamo ljudi u prodavaonici, no svakako ćemo se dogovoriti s njima da se drže rokova. Najveći problem je kruh jer ima umirovljenika koji čekaju već u 7 sati pred vratima da ga kupe – pojašnjava Širanović dodajući da je jasno kako je Sjenjak prvenstveno stambeno naselje.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike