Osijek
ROBOTIČKI KLUB OSIJEK I OŠ JOSIPOVAC

Odlaze na svjetsko MakeX natjecanje
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Ekipa Robotičkog kluba Osijek, zajedno s ekipom Osnovne škole Josipovac, ostvarila je zavidan rezultat na natjecanju MakeX, održanom 10. studenoga u Zagrebu, u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Prvo je to natjecanje iz edukacijske i napredne robotike u Hrvatskoj na kojemu su sudjelovale najbolje ustanove iz prošlogodišnje Croatian Makers lige, a pobjednički tim u mlađoj dobnoj skupini činili su Marko Slivka i Bruno Ančić iz ekipe Robotičkog kluba Osijek te Lucija Udovčić i Marko Prološčić kao članovi ekipe OŠ Josipovac. Postignutim rezultatom osvojili su ulaznice za Svjetsko MakeX natjecanje koje će se u kineskom gradu Shenzenu održati 6. prosinca.

- S obzirom na to da smo mlad klub, ali i na veliku konkurenciju, iznimno smo ponosni na postignuti rezultat i smatramo da je ovo veliki uspjeh i za Klub i za Grad Osijek jer smo robotiku uspjeli dovesti na jednu višu razinu u našem gradu - poručuju iz Robotičkog kluba Osijek.

Timovi, koji su se sastojali od maksimalno dva natjecatelja iz jedne ustanove, do početka natjecanja nisu znali s kojim će timom surađivati te su povezani slučajnom metodom. ‘‘Tema MakeX-a bila je ‘Plavi planet‘, natjecanje je osmišljeno na način da su timovi suradnički rješavali zadatke poput sortiranja smeća, čišćenja zagađenja u vodama, uklanjanja građevinskog otpada i kontrole kvalitete zraka koristeći mBot robote kako bi postigli što više bodova‘‘, rekao je mentor pobjedničkog tima dipl. ing. stroj. Mario Slivka, te dodao kako je odlazak u Kinu upitan iz organizacijskih i financijskih razloga, ali da se nada da će se to i ostvariti.D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike