Kultura
10. NOĆ KAZALIŠTA U DJEČJEM KAZALIŠTU

Svečana obnova predstave "Tobija" 15 godina nakon premijere
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Dječje kazalište Branka Mihaljevića i ove će godine sudjelovati u projektu Europska noć kazališta, koja će se, jubilarni, 10. put održati u brojnim kazalištima i institucijama u zemlji i inozemstvu u subotu, 17. studenoga. S početkom u 18.30 u plesnom programu pod nazivom Kazalište i noću pleše predstavit će se Baletni studio pod vodstvom Maje Huber, od 19 sati polaznici Dramskog studija voditeljice Lidije Helajz i asistentice Arete Ćurković izvest će program Stvaranje u hodu. Studiji redovito sudjeluju u Noći kazališta, a prilika je to da pokažu svoju maštu, kreativnost i razigranost. Ovim ih nastupom na međunarodnoj kazališnoj manifestaciji žele motivirati i ohrabriti za daljnji rad te i ostaloj djeci koji su ljubitelji kazališta i scene približiti način rada Baletnog i Dramskog studija koji svake godine ima sve veći i veći broj polaznika!


Za 20 sati najavljuju svečanu obnovu predstave Tobija, koju su priredili posebno za ovu, sve veću, europsku manifestaciju koja će ove godine samo u Hrvatskoj okupiti čak 54 kazališta i institucije. Riječ je o predstavi, u režiji Edija Majarona, o malom jazavčaru Tobiju koji je nezadovoljan svojim izgledom i htio bi biti drukčiji. Pseća vila ga voli i spremna mu je pomoći da se promijeni, samo joj mora otkriti kakav želi biti. Tobija trči u zoološki vrt i pita za savjet različite životinje... no na kraju shvati da mu je najbolje, ipak, ostati jazavčar. U obnovljenoj verziji predstave Tobija igraju mladi glumci Ivana Vukićević i Gordan Marijanović. Premijerno izvedena 2003., manje-više stalno je bila repertoaru, osim 2015. i 2016., kada su lutke bile putovale na izložbi.


U popratnom programu nastavljaju suradnju s Udrugom Pobjede, koja će u pet friendly kazalištu imati štand, kao i s Lions klubom Mursa Osijek, čije će članice ponovo peći kolače za sve sladokusce.


Program:


18.30 - dvorana, Kazalište i noću pleše - predstavljanje Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, ulazak besplatan;


19 sati - dvorana, Stvaranje u hodu, pokazni sat Dramskog studija, ulazak besplatan;


20 sati - dvorana, Zdenjek Florijan/Edi Majaron - Tobija, svečana obnova predstave, ulazak besplatan.


Popratni program:


18.30 - predvorje, Udruga Pobjede, humanitarna prodaja za Azil za pse u Nemetinu;
18.30 - predvorje, Lions klub Mursa Osijek, humanitarna prodaja kolača.N.Vek.
Ova, sve veća, europska manifestacija ove će godine samo u Hrvatskoj okupiti 54 kazališta i institucije
Možda ste propustili...

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

Najčitanije iz rubrike