Sport
ZORAN ZEKIĆ:

Za nas prvenstvo tek počinje nakon stanke, čekaju nas izazovne utakmice
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Trijumfom u Koprivnici nogometaši Osijeka prebacili su prošlosezonski broj pobjeda na gostovanjima. Naime, lani su ih u 36 kola ostvarili samo tri, a ove sezone u dosadašnjih 14. kola slavili su već četiri puta. Bio je to samo nastavak uspješne serije u utakmicama izvan Gradskog vrta u kojoj su bijelo-plavi u pet gostujućih susreta ostvarili četiri pobjede i jedan remi. S obzirom na okolnosti i nedaće koje osječku momčad prate s ozljedama i bolestima već duže vrijeme, to je serija vrijedna respekta. Zato su baš ta tri koprivnička boda itekako važni, jer je bilo vidljivo kako je momčadi nedostaje svježine. Zato će stanka u prvenstvu koja je već stupila na snagu itekako dobro doći bijelo-plavima. Očekuje se kako će se u sljedeća nešto manje od dva tjedna koliko ima do susreta s Lokomotivom većina ozlijeđenih i bolesnih oporaviti, a onima koji su iznijeli teret ovog kriznog razdoblja kada je u pitanju kvantiteta igračkog kadra predah će dobro doći kako bi uhvatili potrebnu svježinu.- Odradili smo odličan posao u ovom razdoblju kada smo imali mnogo gostujućih utakmica, premda su nas u njemu pratili neočekivani kadrovski problemi. Sada je najgore u vezi stim pitanjem valjda iza nas. Vjerujem kako ćemo se tijekom stanke ekipirati, pojačati konkurenciju i u završnicu prvog dijela sezone ući s najjačim mogućim snagama - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.To bi svakako bila odlična vijest i za njega i za navijače bijelo-plavih, jer ono što očekuje Osječane nakon stanke doista se može nazvati kao vrhunac jesenskog dijela sezone. U prvenstvu dolaze tri okršaja s momčadima koji su izravni konkurenti bijelo-plavima u borbi za drugo mjesto. Prvo gostovanje kod Lokomotive, pa domaći susret s Rijekom, pa gostovanje u Gorici, a za kraj jeseni stiže ipak bar malo lakši posao, jer će u Gradskom vrtu gostovati Inter Zaprešić. U međuvremenu, između utakmica s Rijekom i Goricom, dolazi i susret četvrtfinala Kupa protiv Hajduka na domaćem terenu.- Za nas prvenstvo tek počinje nakon stanke. Imamo niz izazovnih utakmica u prvenstvu te novi sudar s Hajdukom u četvrtfinalu Kupa. U tom razdoblju o mnogo toga će se odlučivati, pa je zato dobro što ćemo imati desetak dana u kojima se trebamo što bolje pripremiti za tu seriju. Ma, za mene je zapravo samo važno da budemo što kompletniji. Vjerujem kako će se većina ozlijeđenih i bolesnih oporaviti, a to će nam ojačati konkurenciju. Kad smo kompletni onda nemam straha za rezultate - zaključio je trener bijelo-plavih.Kompletiranje momčad očekuju i navijači, jer dosad još nisu imali priliku vidjeti kako izgleda momčad kada su u njoj svi najjači aduti s kojima Zekić raspolaže. Valjda ćemo do kraja polusezone vidjeti i tu sliku... D.Keler
POVRATNICI U MOMČAD
Nakon što završi odmor koji je trener Zoran Zekić dao igračima, u srijedu bi se na treningu trebalo pojaviti dosta onih koji su zbog raznih razloga bili odsutni u posljednje vrijeme. Dmitro Lopa sigurno će biti u punom pogonu, očekuje se kako će se i Ezekiel Henty obračunati s virozom, trebao bi punim intenzitetom trenirati i Tomislav Šorša, a možda koji dan kasnije u rad će se uključiti i Petar Bočkaj kojeg su napale vodene kozice. Tijekom stanke pravi ritam treba uhvatiti i Robert Mudražija koji je zaigrao već u Koprivnici, a nakon odrađenih žutih kartona na raspolaganju će biti Domagoj Pušić i Danijel Lončar.
Zoran Zekić

trener NK Osijek

Za nas prvenstvo praktično počinje tek nakon ove stanke. Igramo redom protiv izravnih konkurenata za europske pozicije te susret četvrtfinala Kupa protiv Hajduka. Jedina mi je želja da u tom razdoblju budemo kompletni.
Možda ste propustili...

IZBORNICI USTRAJNI U SVOM ZAHTJEVU

Odluka o broju igrača 22. travnja

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini