Sport
MASTERS U LONDONU

Čilić u svakom setu imao prednost, ali ga je Zverev opet sredio
Objavljeno 12. studenog, 2018.
Hrvatski tenisač igra četvrti put u karijeri na završnom Mastersu, a nastavio je tamo gdje je stao lani. Porazima

Marin Čilić nastavio je crni niz na završnim teniskim Masters turnirima. Četvrti je put na skupu "osmorice veličanstvenih" i u deset nastupa ima samo jednu pobjedu. Lani je izgubio sva tri susreta u skupini, ove se godine nije ništa promijenilo i prvi je hrvatski reket krenuo porazom. U londonskoj 02 Areni u prvom dvoboju skupine "Guga Kuerten" u ponedjeljak poslijepodne bolji od Čilića bio je Nijemac Alexander Zverev sa 7:6 (5),7:6 (1) nakon dva sata i devet minuta igre.

Mogao je Čilić i drukčije završiti meč, imao je break prednost u oba seta, ali ni šesti put uzastopce nije našao recept za mladog Nijemca. Puno toga je darovao i propustio, Zverev je to iskoristio i na kraju slavio u dva seta.Čilić je odlično počeo u londonskoj dvorani i s breakom u drugom gemu otišao je do prednosti od 3:0. Imao je i dvije break-lopte za 4:0, ali Zverev se spasio i uzeo svoj servis. Iako nije napravio još jedan break, za Čilića je u tim trenutcima sve bilo savršeno. Uzeo je svoj servis i poveo 4:1, mogao je i do 5:1, ali još je jedna break-lopta otišla u vjetar. Kod 5:3 Čilić je servirao za set, ali Zverev je krenuo u preokret. Breakom je vratio stvari na početak, nešto poslije sve je otišlo u 13. igru, u kojoj je Nijemac poveo 5:2, Čilić se vratio u život i smanjio, a onda opet pokleknuo i izgubio prvu dionicu. U drugom setu slična slika, hrvatski tenisač prvi je došao do breaka i poveo 4:3, no Zverev je odmah u sljedećem gemu vratio izgubljeno i izjednačio na 4:4. Kod 4:5 na svoj servis Čilić je spasio meč-loptu, a kod 5:6 izvukao je 15 - 30. Spasio se, ali samo zakratko, jer u tie-breaku više mu nije bilo spasa. Zverev je odjurio na 5:1 i lako priveo meč kraju te upisao šestu uzastopnu pobjedu (6-1) nad prvim hrvatskim reketom.- Jako dobro sam počeo meč, vodio sam 3:0, mogao sam otići i na 4:0. Bio sam vrlo blizu dvostrukog breaka u prvom setu. Potom sam malo izgubio koncentraciju, propustio sam nekoliko važnih poena, napravio neke pogreške i Zverev je to iskoristio - kazao je hrvatski tenisač nakon novog poraza na Mastersu. Jednostavno, ne ide mu na završnim turnirima. Umor ili nešto drugo, ali u deset nastupa ima samo jednu pobjedu. Nikada do sada nije prošao skupinu.- Nakon što sam napravio jednu dvostruku servis-pogrešku pružio sam mu priliku da se vrati, osjetio sam da je počeo bolje igrati, a kako je meč odmicao, igrao je sve bolje. Bilo je neizvjesno, meč je mogao otići na obje strane, osjećao sam se ugodno na terenu, ali nisam iskoristio svoje šanse - dodao je Međugorac.I to je prava istina, bilo je gusto, uostalom odlučivalo se u tie-breaku i meč je doista mogao otići na obje strane, ali nije otišao na stranu našeg tenisača. Zbog nekoliko razloga. Čilić je obilato darivao Zvereva, a kad je bilo ključno, uglavnom bi - griješio. Nije mu išlo na forhendu, ali ni na servisu (samo 52 posto ubačaja prvoga servisa). Može se reći kako je presudio sam sebi, uglavnom neprisiljenim pogreškama, a i u dvije situacije nije tražio "challenge" iako je bilo evidentno da su linijski suci pogriješili. No indisponirani Čilić i to je previdio.Hrvatski tenisač prvu će pobjedu na ovogodišnjem Mastersu, drugu ukupno, tražiti u srijedu protiv Amerikanca Johna Isnera, s kojim ima pozitivan skor od sedam pobjeda i tri poraza.
Ivana Liović
Pavić i Marach krenuli pobjedom
Prvi nositelji u igri parova na Mastersu u Londonu, Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach, pobjedom su krenuli u skupini “Knowles/Nestor”. Hrvatsko-austrijska kombinacija u prvom je susretu u skupini pobijedila Francuze Nicolasa Mahuta i Pierrea Huguesa Herberta sa 6:4, 7:6 (3). Dobra je to Pavićeva najava uoči finala Davis Cupa kada bi se u Lilleu ponovno mogao sastati s Mahutom i Hebertom.
Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike