Novosti
MINISTRICA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA:

Minimalna satnica za studente 21,50 kuna
Objavljeno 12. studenog, 2018.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u ponedjeljak kako prema Odluci o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2018. godinu, koja se primjenjuje od 8. studenoga, minimalna naknada po satu iznosi 21,50 kuna.
Ministrica Divjak to je izjavila u ponedjeljak na otvorenju restorana subvencionirane prehrane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Podsjetila je da je Vlada donijela Zakon o studentskim poslovima, koji prvi put uređuje institut studentskih poslova, govori o tome kako se na transparentan način može zaštititi studenta koji radi preko student-servisa, ali i kako se može zaštititi i cijena toga rada te omogućiti da se ono što se tako prikupi na kvalitetan način onda ulaže i u studentski standard, unaprjeđivanje uvjeta prehrane, stanovanja, kulture, sporta i ostalog. Istaknula je i da se posebno vodi briga o studentskim stipendijama za studente koji dolaze iz lošijih socioimovinskih uvjeta te one koji studiraju za deficitarna zanimanja u STEM području. U posljednjih godinu dana podigli smo broj tih stipendija za 100 posto, rekla je Divjak, dodavši kako ima deset tisuća sociostipendija i 3400 stipendija u STEM području.
Stipendije i nagrade za izvrsnost, poručila je, više neće ulaziti u limit od 15.000 kuna, čijim prekoračenjem studenti prestaju biti porezna olakšica roditeljima. Poručila je kako je unaprjeđivanje studentskoga standarda i kvalitete života i studiranja studenata stalna briga Ministarstva. Najavila je i otvaranje novog studentskog doma u Vukovaru. H
Možda ste propustili...

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo