Sport
SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši prekinuli negativan niz uoči serije gostovanja
Objavljeno 12. studenog, 2018.

Jasna je bila misija odbojkaša osječkog superligaša uoči dvoboja 6. kola protiv Siska u Gradskom vrtu.


Momčad Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića bila je odlučna u nakani prekidanja negativne serije koja se protegla na četiri utakmice. Mursa-Osijek tri je izgubila u borbi za bodove, a posljednji poraz stigao je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, i to od momčadi koja igra u nižem, prvoligaškom stupnju (Medicinar Trnje).
Sisak je stoga bio idealan protivnik za prekid niza, jer riječ je o momčadi koja je do sada samo jednom uspjela doći do pobjede i tri boda, koja su na kraju ostala u gradu na Dravi. No, malo je nedostajalo da domaćin ne uzme puni plijen, što bi, s obzirom na viđeno, te objektivnu kvalietu, bio podbačaj. "Mursaši" su imali idealnu situaciju, vodstvo od 2:1 u setovima, te lijepu prednost u četvrtoj dionici od 18:13. Na parketu je izgledalo da su gosti već izvjesili bijelu zastavu, što je malo opustilo domaćina. Umjesto da zatvore utakmicu Osječani su bili prisiljeni spašavati čak četiri suparničke set-lopte da bi uz malo sreće, ipak uspješno realiziirali svoju prvu meč-loptu.
- Nije bahatost, ali smatram da smo mogli i trebali dobiti u tri seta. Prvi smo odradili sigurno, kasnije je bilo previše oscilacija. Sisak je iskoristio prigodu u drugom setu, ne i u četvrtom, gdje smo sve morali odraditi mirnije i koncentriranije. Nije lako spasiti četiri set-lopte, ali na kraju je najvažnije da nismo kompromitirali pobjedu i dopustili da utakmica ode u peti set - kaže Antun Odobašić, koji je veći dio utakmice odradio na mjestu organizatora igre, pokazavši da je i više nego dobra alternacija nominalno prvom tehničaru (Šućur).
Sljedeću utakmicu u Gradskom vrtu, Mutrsa-Osijek neće odigrati neko vrijeme, jer sada slijede tri uzastopna gostovanja. Dobra vijest je da se na njih ide u pobjedničkom raspoloženju, koje su popravila brončana odličja i pokal za osvojeno treće mjesto prošle sezone koji su uručeni nakon dvoboja. N. Benčina
MURSA-OSIJEK*3

SISAK*1

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 30. Suci: Horvat (Belišće) i Piščak (Vinkovci).

MURSA-OSIJEK: Brandić, Ilić, Kraljević, Kovačević, Gubić, K. Šućur, Šimunić, Škugor, J. Šućur, Teppert, Odobašić, Majer, Stanković.

SISAK: Blažević, Senčar, Velić, Vakufac, Basta, Alić, Tepavac, Duraković, sajnić, Volf, Alihodžić, Orešković.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 21:25, 25:19, 29:27
SUPERLIGA (M)
1.Mladost (Z)*5*5*0*15:0*15

2.Rijeka*5*5*0*15:5*13

3.Mladost RK*4*4*0*12:3*11

4.Mursa-Osijek*6*3*3*11:11*10

5.Split*6*2*4*11:13*8

6.Centrometal*6*2*4*7:13*6

7.Sisak*6*1*5*6:16*3

8.Rovinj*6*0*6*2:18*0
Najčitanije iz rubrike