Novosti
HNK OSIJEK ĆE DOBITI PRVU INTENDANTICU?

Draženi Vrselji potpora Kazališnog vijeća
Objavljeno 10. studenog, 2018.
HNK u Osijeku mogao bi dobiti prvu intendanticu. Draženi Vrselji je na sjednici Kazališnog vijeća u petak pripalo četiri od sedam glasova u postupku za izbor intendanta za razdoblje 2019. - 2023. Nakon provedenoga je glasovanja izborno povjerenstvo utvrdilo kako je najviše glasova zaslužila i dobila kandidatkinja Dražena Vrselja, tj. njezin program. Preostala su tri glasa pripala jednom od troje protukandidata - Miroslavu Čabraji, dok su kandidati Aleksandar Bogdanović i Valerija Vuković Kondža ostali bez glasova članova KV-a.
Premda je do konačne potvrde i zasjedanja na mjesto čelnice - kao prve intendantice u povijesti osječkoga HNK - ostalo još nekoliko važnih koraka, aktualna poslovna ravnateljica HNK Dražena Vrselja ne krije zadovoljstvo ishodom. Podsjetimo, natječaj je zbog proceduralne pogrješke jednom već bio poništen.
- Drago mi je što je Kazališno vijeće prepoznalo moj progam i odlučilo ga podržati, davši mu prednost pred programima ostalih kandidata, koji su također kvalitetni - kratko nam je komentirala Vrselja, koju smo, iako su bili večernji sati, u petak zatekli na radnom mjestu, u HNK-u, gdje se održava dio programa Dana austrijske kulture. Njezin izbor, tj. prijedlog za intendanta Kazališno vijeće upućuje na daljnje postupanje Gradu i Županiji. Sjednica je Gradskog vijeća 19. studenoga, a Županijska skupština početkom prosinca. Potvrde li oba osnivača Draženu Vrselju kao intendanticu, konačnu potvrdu daje ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek.
- Prođe li sve kako treba, bit će mi osobito zadovoljstvo prvi intervju dati za Glas Slavonije, zbog dugogodišnje profesionalne i objektivne podrške radu HNK - naglasila je Dražena Vrselja, koja bi aktualnoga intendanta Božidara Šnajdera trebala naslijediti u svibnju sljedeće godine, kada mu ističe mandat i odlazi u mirovinu. N.Vek.
Možda ste propustili...