Sport
SLAVEN BELUPO - OSIJEK

Zoran Zekić: Slaven je tvrd, dobro se brani, a čudan je ambijent u Koprivnici
Objavljeno 10. studenog, 2018.

Vezani članci

TOMISLAV IVKOVIĆ, TRENER SLAVEN BELUPA

Možemo biti vrlo opasan suparnik Osječanima

Novi mini ciklus, u kojem će opet dominirati gostujuće utakmice, nogometaši Osijeka počinju u Koprivnici. Bijelo-plavi su u Podravinu stigli odlučni vratiti se na pobjedničku stazu nakon što su u posljednja dva kola ostali bez trijumfa.

No nisu se Osječani odrekli ambicija vezanih uz prezimljavanje na drugom mjestu prvenstvene ljestvice premda im je Lokomotiva sad odmakla za četiri boda, a ni treće im mjesto nije sigurno jer opasno prijeti Gorica, koja je samo korak iza bijelo-plavih. Stoga se, u skladu s ambicijama, protiv Slaven Belupa nameće imperativ pobjede. Bit će to komplicirana misija jer Osijek se u Koprivnici ne snalazi baš uvijek najbolje, a osim toga "farmaceuti" su ove sezone momčad protiv koje se svatko mora gadno pomučiti kako bi ju pobijedio. Naime, Koprivničani su u 13. kola u više od polovine utakmica odigrali bez pobjednika. Tvrdi su, čvrsti i neugodni iz protunapada. Zato će Osijek biti na ozbiljnom iskušenju u tom susretu.
"Ukrali" pobjedu
Još je u svježem sjećanju kako su Koprivničani "ukrali" pobjedu bijelo-plavima u prvom ovosezonskom dvoboju, odigranom na osječkom stadionu. Dugo su se Osječani mučili ne bi li probili čvrste goste, a onda je to uspjelo Petru Bočkaju iz slobodnog udarca 18 minuta prije kraja, ali je u završnici susreta Rui Gordana pogodio za izjednačenje. Taj susret ostao je zapamćen po vrlo lošem prvom dijelu, u kojem je Slaven Belupo uspio posve umrtviti igru. Takvo što Osijek si ne bio smio dopustiti ovaj put.- Važan je taj susret za nas jer bi bilo poželjno pobijediti za mir tijekom stanke. Bit će to zahtjevna utakmica, kao i svaka druga u našem prvenstvu, a opet će ključnu ulogu odigrati voljni trenutak, kojim možemo pokazati svoju kvalitetu. U protekla dva susreta kvalitetno smo odigrali prvo poluvrijeme, a padali u nastavku, što nam nije donijelo željene rezultate, pa vjerujem kako ćemo ovaj put biti sposobni razdoblje kvalitetne igre produžiti i na dobar dio drugog poluvremena - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.U posljednje dvije sezone Osijek je u Koprivnici uvijek igrao neizvjesne susrete s dramatičnim preokretima. Rezultati su bili svakakvi, od pobjeda, remija i poraza. Zanimljivo je da su Osječani bolje prolazili kada bi Slaven Belupo poveo, jer nakon toga bi uvijek uspjeli preokrenuti rezultat, a jedini put kad su poveli, što se dogodilo u posljednjem ogledu na koprivničkom stadionu, slavili su - Koprivničani.- Tako neizvjesna većina je utakmica koje je Slaven Belupo odigrao ove sezone. Tvrdi su, dobro se brane, pa ćemo morati biti strpljivi, precizni i pametni kako im ne bismo otvarali mogućnost za njihovo najjače oružje - protunapade. U posljednje smo vrijeme tamo popravili rezultate, ali i dalje je to jedno od neugodnijih gostovanja za nas. Zašto je to tako? Malo je čudan ambijent, nema puno publike, sve se na terenu čuje, ali ne smije nam to biti alibi, jer, nažalost, u našoj je ligi dosta takvih utakmica - kaže Zekić.
Mudražija kreće
Stanje u momčadi uglavnom je nepromijenjeno. Zdravstvena kriza valjda je na vrhuncu, pa treba preživjeti još ovo gostovanje kako bi se ozlijeđeni i bolesni počeli vraćati u pogon. Ipak, jedan od onih koji će nakon mjesec i pol dana zaigrati je Robert Mudražija, a Zekić se na duhovit način osvrnuo na njegov povratak.- Igrat će otpočetka. Svjesni smo kako nije u idealnom stanju, ali nemamo vremena čekati. Što očekujem od njega? Dva pogotka i asistenciju - našalio se trener pa dodao:- Često sam naglašavao koliko nam nedostaje dok je bio ozlijeđen. Vjerujem kako će to dokazati u Koprivnici. Uvjeren sam da se zaželio igre, pa će se to manifestirati njegovim kvalitetnim nastupom.Osim Mudražije vraća se i Erik Janža, što je također dobra vijest jer Zekić neće morati razbijati glavu oko lijevog boka, a osim već onih stadardno ozlijeđenih utakmicu u Podravini propustit će i Domagoj Pušić i Danijel Lončar, koji su skupili po tri žuta kartona.
Dalibor Keler
PAROVI 14. KOLA
PETAK

Rudeš – Gorica

SUBOTA

15 sati

Slaven Belupo – Osijek

17.30 sati

Hajduk – Inter Zaprešić

NEDJELJA

15 sati

Istra 1961 – Rijeka

17.30 sati

Lokomotiva – Dinamo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike